Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Marmarabirlik, pazar payını arttırmaya kararlı

Marmarabirlik, pazar payını arttırmaya kararlı

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, İstanbul'da yerel zincir market ağı temsilcileriyle bir araya geldi.

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, İstanbul’da yerel zincir market ağı temsilcileriyle bir araya geldi.

Marmarabirlik’in pazar payını arttırmak için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyleyen Asa, pazarın % 50’sine talip olduklarını açıkladı.

2015 yılını yerel zincirler yılı olarak ilan eden ve pazarlama ile satışlarını bu doğrultuda yönlendiren Marmarabirlik Pazarlama Birimi, geçtiğimiz gün Türkiye’nin gıda sektöründe önde gelen yerel zincir market ağı temsilcileriyle kurumsal bazda bir toplantı gerçekleştirdi.

İstanbul’da  The Ritz Carlton Otel’de Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’nın başkanlığında düzenlenen işbirliği toplantısına katılan sektör temsilcilerinin yurt genelinde toplam 1.185 şubelerinin bulunduğu ve Marmarabirlik ürünlerinin pazardaki payının arttırılmasına yönelik  değerlendirmeleri dikkat çekti.

Asa: “Bu pazardan ne kadar pay alabiliriz?”

Marmarabirlik  Genel  Müdürü İbrahim Minareci ile Entgre Müdürü Ertuğrul Doğanalp’in de katıldığı ve Pazarlama Müdürü Tuncay Kural’ın organizasyonundaki işbirliği toplantısında konuşan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, katılımcılara “Değerli  iş ortaklarımız” şeklinde hitap etti.

Marmarabirlik’in Türkiye’nin gıda sektöründe özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla istikrarlı büyüyen 500 firma içinde yer alan 32 bin ortaklı güçlü bir kuruluş olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Asa, üretici ortağından 1 kg. daha fazla ürün almak için satışlarını arttırma sorumluluğunun bulunduğunu, pazar payını arttırmak amacıyla yurt içi ve yurt dışında önemli çalışmalara imza attıklarını ve bugün de bu amaçla bir araya gelindiğini söyledi.

Asa: “1000 ton ambalajlı ürün satıyoruz”

Başkan Asa konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha önce Marmarabirlik’in yer almadığı yerel zincir mağazalarında giderek büyüyen bir pazarda sizlerle sinerji yaratmak hedefindeyiz. Sizlerle yapacağımız çalışmalar neticesinde büyük hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz. Yapılan araştırmalara göre, özellikle İstanbul’da yerel zincir mağazalarında 10 bin tonluk bir pazar payı bulunuyor, bunun % 10’unu ambalajlı ürünler oluşturuyor. Marmarabirlik ürünlerinin satışı ise ambalajlı olarak yaklaşık 1000 ton olup biz bu pazarın % 50’sine talibiz. Bu konuyla ilgili yapacağımız çalışmalarda sizlerin beklenti ve talepleriniz yol gösterici olacaktır.”

Toplantıda özellikle zeytin sektöründe büyük sıkıntı oluşturan merdiven altı üretime de değinen Başkan Asa, “Marmarabirlik olarak öncelikli  kriterlerimiz, kaliteli, hijyenik ve tamamen insan sağlığını esas alan doğal fermantasyonlu, kimyasallardan uzak  bir üretim  yapmaktır.  Marmarabirlik ürünleri bu  kriterleriyle zaten raflarda en çok tercih edilen  ürün durumunda” diye konuştu.

2015 yılında ürün çeşitliliği konusunda sıkıntı yaşanmayacağının altını çizen Başkan Asa, “Bu toplantı ile İstanbul’daki pazar payımızın arttırılmasına yönelik startımızı vermiş oluyoruz. Başta üretici ortaklarımıza, kurumumuza ve siz değerli iş ortaklarımız ile tüketicilerimize hayırlı olsun.” diyerek sözlerine ekledi.



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı