Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Marmarabirlik, kredi borçlarını bir yıl erteledi

Marmarabirlik, kredi borçlarını  bir yıl erteledi

Zeytin üreticisi ortaklarının 6 milyon lira tutarındaki ayni kredi borçlarını bir yıl süreyle erteleyen Marmarabirlik, kooperatiflere sahip çıkılması konusundaki çağrısını da yineledi.

Zeytin üreticisi ortaklarının 6 milyon lira tutarındaki ayni kredi borçlarını bir yıl süreyle erteleyen Marmarabirlik, kooperatiflere sahip çıkılması konusundaki çağrısını da yineledi.
Marmarabirlik, rekolte düşüklüğünden ötürü zor bir dönem geçiren ortak zeytin üreticilerine 2011-12 iş yılında kullandırdığı ayni kredilerin geri ödemesini bir yıl erteledi.
Marmarabirlik`ten yapılan açıklamaya göre, geçen yıl 30 bine yakın ortaktan koşulları uygun olan 25 bin 317`sine, gübre ve zirai ilaç kredisi kullanmak için 17,4 milyon lira tahsisat çıkarıldı, 6 milyon liralık kredi kullanıldı.
Üreticinin yaşadığı olumsuz koşulları dikkate alan Marmarabirlik Yönetim Kurulu, ayni kredi borçlarının 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle bir yıl süreyle ertelenmesini kararlaştırdı. Ertelemeden yararlanmak isteyen üretici ortakların bağlı bulundukları kooperatiflere dilekçeyle başvurmaları gerekiyor.
KAMPANYA DEVAM EDİYOR
Bu arada Marmarabirlik, sofralık zeytin alımlarını da sürdürüyor. 1 Kasım tarihinde başlayan kampanyada şimdiye kadar 27 milyon lira bedelle 7 bin tonun üzerinde zeytin alımı gerçekleştirildi.
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, "Birlik olarak her zaman üretici ortaklarımızın yanındayız. Üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için koşullarımızı zorlayarak yapılabilecek her şeyi yapıyoruz" dedi.
Asa, üretici ortaklara seslenerek "Marmarabirlik`in bu çabaları karşısında üreticilerimiz de kooperatiflerine sahip çıkmalıdır. Ürünlerini kooperatiflerine teslim etsinler ki biz de onlara sahip çıkabilelim. Aksi halde bugün 10 kuruşluk farkı tercih eden üreticilerimiz yarın zararlı çıkacaktır" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli