Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Marmarabirlik Iraka yöneldi

Marmarabirlik Iraka yöneldi

Irak Erbile ilk kez sofralık zeytin ihracatı gerçekleştiren Marmarabirlik, ulaştığı dış pazar sayısını 27ye çıkardı. Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik..

Irak Erbil`e ilk kez sofralık zeytin ihracatı gerçekleştiren Marmarabirlik, ulaştığı dış pazar sayısını 27`ye çıkardı. Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, Irak`a da kapı açtı. Şimdiye kadar 26 ülkeye ihracat yapan Marmarabirlik, Irak`la birlikte ulaştığı dış pazar sayısını 27`ye çıkardı. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, satış odaklı yeni stratejisiyle Marmarabirlik`in şimdiye kadar ulaşılmamış pazarları zorladığını söyledi.
İhracat atağını sürdüren Marmarabirlik, geçtiğimiz yıl 5 bin 374 ton sofralık zeytin ihracatı gerçekleştirdi ve karşılığında 21 milyon 355 bin dolar döviz girdisi sağladı. Şimdiye kadar Amerika`dan Yeni Zelanda`ya, Güney Afrika`dan Finlandiya`ya kadar dünyanın dört bir yanına zeytin ihracatı yapan Marmarabirlik`in, yeni pazar arayışları da sonuç veriyor. En son Irak`la yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı ve Erbil`e 20 bin dolar tutarında ürün gönderildi. İhraç ürünleri yüklemesini bizzat takip eden Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Irak`a ilk aşamada gönderdiğimiz ürün miktarı çok olmasa da, önemli olan yeni pazarın kapısının açılmış olmasıdır. Yeniden organize ettiğimiz satış ve pazarlama birimimiz, hem yurt içi, hem de yurt dışında pazar arayışlarını sürdürüyor. Japonya, Ukrayna ve Suudi Arabistan`la görüşmelerimiz var. İhracat yaptığımız ülkeler listesine yakında bunları da ekleyeceğiz" dedi.
Marmarabirlik`in ihracat yaptığı ülkeler şunlar: Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Avusturya, Lüksemburg, ABD, Danimarka, Finlandiya, İsveç, İsviçre, Avustralya, KKTC, İngiltere, Norveç, Gürcistan, Kanada, Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Yeni Zelanda, Dubai, Güney Afrika, Irak. Görüşmelerin sürdüğü ülkeler: Japonya, Belarus, Ukrayna, Suudi Arabistan, Kuveyt

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı