Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Marmarabirlik büyümeye devam ediyor

Marmarabirlik büyümeye devam ediyor

Geçen iş yılının 5 aylık dönemine göre 21 oranında büyüyen Marmarabirlik, Gemlik Tipi sofralık zeytinde fire oranını ortalama 15'lerden 3'e düşürdü.

Geçen iş yılının 5 aylık dönemine göre % 21 oranında büyüyen Marmarabirlik, Gemlik Tipi sofralık zeytinde fire oranını ortalama % 15'lerden % 3'e düşürdü.
Marmarabirlik'in geleceği açısından büyük önem taşıyan projenin sonuna yaklaşıldığı bildirilirken, Ar-Ge projesi ile birlikte sektörün en önemli sorunu olan ve iri kalibre üründe  % 25'ler seviyelerine ulaşan fire oranını minimuma indirmeyi hedefledikleri kaydedildi.     
2012-2013 iş yılını yüksek satış miktarları ile kapatan Marmarabirlik büyümeye devam ederken, yurtiçi ve yurtdışında ambalajlı ürün satış miktarları ve tutarları olarak önceki yıllara oranla en iyi rakamlara ulaştı.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Birlik olarak 2013-2014 iş yılı bazında ilk 5 ayda 14 bin ton satış miktarına ve 110 milyon lira net satış tutarının gerçekleştiğini söyledi.
Marmarabirlik'in, tarihinin en iyi satış miktar ve tutarını yakalandığı belirten Asa, geçtiğimiz iş yılının aynı dönemine göre % 21 oranında büyüdüğünü açıkladı.
AR-GE'ye büyük önem vererek ürün çeşitliliğini arttırdıklarını anlatan Hidamet Asa, kuru sele, soslu zeytin, zeytin çikolatası ve yeşil zeytin çeşitleri ile yeni damak tatları oluşturulduğunu, bu ürünlerle farklı tüketici kesimine ulaştıklarını ifade etti.
Amaçlarının zeytin tüketimini daha da artırmak olduğunu vurgulayan Asa, Döviz kurunda meydana gelen artışlarla piyasalarda oluşan durgunluk ve zeytinyağı arzındaki düşüşe rağmen bu büyüme oranını yakalamak oldukça önemli. Özellikle Ramazan ayının yaklaşmasıyla gıda piyasalarına gelecek olan canlılığı hesap ettiğimizde iş yılı sonunda hedefimiz olan 35 bin ton satış rakamına ulaşılacağı görülmektedir” diyerek sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli