Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ahlaksız ses kaydı!

Ahlaksız ses kaydı!

Marmarabirlik Başkanı Asa, Sarı`nın kendisini `ses kaydın var, yayınlarım` diyerek tehdit ettiğini ve şantaj yaptığını açıkladı

Asa,  “Elinde ne varsa, nerede istiyorsa yayınlasın. Kimseden korkumuz, verilemeyecek hesabımız yok” dedi. Asa ayrıca omurgalı olmaktan bahseden Sarı’nın 10 yıl içinde ANAP, Ak Parti, ve CHP’li olduğunu öne sürerek “Bu nasıl siyaset, nasıl omurga?” diye sordu.

Marmarabirlik’e bağlı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde 28 Şubat 2015 tarihinde yapılacak genel kurul öncesi ortalık toz duman oldu. Kooperatif yönetimine aday olan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ile baş başa yemek sırasında aralarında geçen konuşmaları kaydettiği ve bunları internet üzerinde yayınlamakla tehdit ettiği öne sürüldü. Asa ise “Sayın Sarı elinde ne varsa, nerede yayınlamak istiyorsa yayınlasın. Kimseden korkumuz, verilemeyecek hesabımız yok” dedi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Hüseyin Sarı’nın kendisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Marmarabirlik Başkanı olarak bütün kooperatif bölgelerindeki her köye, mahalleye gitme, ortakların dertlerini dinleme, yanlışlar ve yalan ithamlar hakkında cevap verme hakkı olduğunu, hiç kimseden çekinceleri olmadığını söyledi.
Sarı’nın bazı konuları diline doladığını ve başka da konuşacak bir şey bulamadığını gördüklerini ifade eden Asa, şunları söyledi:
“Erdekliler şunu iyi bilsin ki…”
“Mevcut yönetimi savcılığa verdin mi diyor? Onların isteği doğrultusunda verdim ve savcılık inceledi. Dava açmaya bile gerek duymadı ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız da aklandılar. Mustafa İlgen’in ismini ben verdim diyorsunuz. Herkes çok iyi biliyor, senin isim vermeye yetkin olmadığını. Kooperatif yönetim kurulu ve delegeler çok iyi biliyor Mustafa İlgen ismini kimin verdiğini…

Refi Taviloğlu’nu zorla istifa ettirdiler diyor. Tekrar tekrar söylüyorum. Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemlerde en çok arkasında olan, en çok savunan kişiydim. Bunu herkes Refi Taviloğlu’na sorabilir. Ayrıca bütün Erdek halkı şunu çok iyi bilsin ki, benim yönetim kurulu başkanı olmam konusunda ilk teklifi Sayın Refi Taviloğlu yapmıştır. Ben de bizlere ağabeylik yaparsanız kabul ederim demişimdir. Bu konuyu da Erdekliler’in bilmesini istiyorum.”
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın, açıklamalarıyla Erdek-İznik kutuplaşması yaratmaya çalıştığını kaydeden Hidamet Asa, Erdek Kooperatifi ortaklarına şöyle seslendi:
“Taviloğlu çıksın konuşsun”
“Erdek Kooperatifinin değerli ortakları; Sayın Refi Taviloğlu İznik Kooperatifi’nin temsilcileri sayesinde başkan olmuştur ve başkan olduğu süre içinde de İznik Kooperatifi ve temsilcileri dimdik yanında durmuştur. Bu konuda Sayın Taviloğlu İznik’ten zarar gördüyse çıksın söylesin. Bu kadarına da pes diyorum. Refi Taviloğlu görev yaptığı sürede İznik Kooperatifi’nden ve temsilcilerinden gördüğü bir zarar varsa çıksın açıklasın. Erdek-İznik kutuplaşması yaratarak Sayın Sarı ne elde edecektir çok merak ediyorum.”
Sarı’nın tehdit, şantaj ve gayriahlaki söylemlerden kaçınmadığını ileri süren Hidamet Asa, “Ben bugüne kadar seviyeli bir şekilde atmış olduğu iftiralara cevap vermeye çalıştım. Kendisi ise kimsenin yapamayacağı konularda vaatlerde bulunmakta hatta olmamış şeyleri de olmuş gibi konuşmaktadır. Sayın Sarı aynı zamanda tehdit etmektedir. Ne demektir ‘Seni Erdek’e sokmam!’ Sayın Sarı bu ülkede her tarafa giderim. Erdek’e de her zaman gelirim, geleceğim! Siz de girmemi engelleyin !” diye konuştu.
10 yılda 3 parti ve omurga!
Sarı’yı, talebi üzerine Bursa’da bir lokantada misafir ettiklerini, ancak ahlakdışı bir davranışla aralarında geçen konuşmayı kaydedip, şimdi de yayınlamakla tehdit ettiğini belirten Asa, elinde nasıl bir ses kaydı ve ne tür belge varsa istediği gibi yayınlayabileceğini söyledi. Hiç kimseden korkuları ve verilemeyecek hesapları olmadığını ifade etti.
Marmarabirlik’te seçimin 2014 Nisan ayında yapıldığını ve 2018’e kadar görevde olduklarını kaydeden Asa, Sarı’ya çok sert karşılık verdi:
“Sadece kendi emellerin uğruna Erdek Kooperatifi’ne ve ortaklarına verdiğin zarar yeter. Siyaset yapıyorum diyorsun, omurgadan bahsediyorsun! Ben de soruyorum, hangi omurga? Bir insan 10 yıl içinde ilk önce ANAP’lı, Ak Parti’li, ve CHP’li nasıl olabiliyor? Bu nasıl misyon, bu nasıl siyaset, bu nasıl omurga?”
Kendilerinin siyasetçi olmadığını ve siyaset yapmadıklarını belirten Hidamet Asa, Marmarabirlik üzerinden siyaset yapılmasına da karşı olduklarını anlattı. Herkesin siyasi görüşüne saygı duyduklarını, hem Erdek Kooperatifi hem de Marmarabirlik’te her siyasi görüşe sahip yönetim kurulu üyelerinin bulunduğunu ve bütün siyasi partilerin görüşüne mevcut ortaklarımızı kucakladığımızı hatırlatan Asa, şöyle devam etti:
“Asla bir araya gelmem”
“Biz hangi siyasi parti üyesi olursa olsun tüm ortaklarımızı bugüne kadar kucakladık ve buna da devam edeceğiz. Kaldı ki bugüne kadar ne zaman Marmarabirlik çatısı altında siyasi ayrım yapılmış, siyasi görünüşe göre ne zaman hizmet önceliği sağlanmış bir örnek gösterilsin. Gösteremeyeceği için bu şekilde bir algı oluşturmaya çalışmaktadır.
Erdek Kooperatifi’nin değerli ortakları bizim gibi görevlerde bulunan yöneticiler önce güven vermeli ve güvenilmelidir. Şahsım olarak şunu çok net bir şekilde söylüyorum, benden randevu talep edip yemek esnasında konuşmaları kayıt altına alanlara bundan sonra ne güvenirim, ne de onlarla yan yana gelirim. Ne gider, ne de görüşürüm. Hiçbir şekilde Belediye Başkanı Sarı ile yan yana gelmek istemem.
Erdek Kooperatifi’nin 28 Şubat 2015 Cumartesi günü yapılacak olan seçimli genel kurulunun bir siyasi yarış olmadığını vurgulayan ASA Genel kurulun hayırlı olması dileklerini ileterek kooperatiflerinin geleceğini düşünmeye davet etti.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli