Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Marmarabirlik Anadoluyu fethe çıktı

Marmarabirlik Anadoluyu fethe çıktı

Marmarabirlik Yeni Yönetim Kurulu üyesi Hidamet Asa, kongrede delegelere söz verdiği gibi, birliğin alım odaklı politikasını, satış odaklı politikaya çevirebilmek için kolları sıvadı.

Marmarabirlik Yeni Yönetim Kurulu üyesi Hidamet Asa, kongrede delegelere söz verdiği gibi, birliğin alım odaklı politikasını, satış odaklı politikaya çevirebilmek için kolları sıvadı.
Marmarabirlik`in Hidamet Asa başkanlığındaki yönetimi Anadolu`yu fethe çıktı.
Alım odaklı politikasını satışa çeviren Marmarabirlik, Ankara ve Samsun`da gerçekleştirilen bölge toplantılarını, Adana ve Bursa`da sürdürecek.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 12 Nisan`daki genel kurulun ardından "değişim, dönüşüm, gelişim ve planlı büyüme" hedefiyle yola çıktıklarını, bu yolda bayilere de büyük görev düştüğünü söyledi. Asa, satış taahhüt miktarlarına ulaşan bayilerin başarısını desteklemek için prim sistemi başlatacaklarını ifade etti.
Toplantılar Ankara'da başladı.
Marmarabirlik`in bayi toplantıları 4 bölgede yapılıyor. Toplantılara Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Cengiz Sayın, İbrahim Aksoy, denetleme kurulu üyeleri Fevzi İpek, Kemal Dinç, genel müdür yardımcısı İsmail Acar katılıyor.
20 Mayıs tarihinde Ankara Kızılcahamam`da yapılan ilk toplantıya İç Anadolu bölgesinde Ankara-Kırıkkale-Çankırı, Konya, Kayseri, Çorum, Kastamonu, Nevşehir-Niğde, Zonguldak-Bartın, 22 Mayıs tarihinde Samsun`da yapılan Karadeniz bölgesi toplantısına ise Sivas, Erzurum, Trabzon, Ordu, Giresun, Erzincan, Rize, Samsun ve Tokat illerinin bayileri katıldı. 27 Mayıs`ta Adana`da yapılacak toplantıya Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerinin bayileri, 3 Haziran`da Bursa`da gerçekleştirilecek olana da Ege ve Marmara bölgelerinin bayileri katılacak.
Asa, yeni politikalarını anlattı
Ankara ve Samsun`da gerçekleştirilen toplantılarda konuşan yönetim kurulu başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik`in yeni bir sürece girdiğini, 12 Nisan`da gerçekleştirilen genel kurulun ardından "değişim, dönüşüm, gelişim ve planlı büyüme" hedefi ile yola çıktıklarını, yeni yapılanmayla birlikte hedefe ulaşabilmek için, iş ortağı olan bayilerle yeni strateji belirleme amacında olduklarını söyledi. Asa, şöyle konuştu:
"Bugüne kadar alım odaklı olan kurumumuza, bundan sonra satış odaklı bir yapı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu hedef ile birlikte satışlarımızı arttırmayı, daha fazla ürün alıp satmayı ve siz bayilerimizle iş ortaklığı hacmini büyüterek, sizlerin ve Marmarabirlik`in daha fazla kazanmasını planlamaktayız." 
Bayilerin sesine daha çok kulak vereceklerini kaydeden Hidamet Asa, bugüne kadar geç kalınmış bir uygulamanın da müjdesini verdi. Başkan Asa, "Bugünden itibaren bölgenizde, sizinle birlikte hareket eden ve size her konuda yardımcı olacak `bölge şefi` kadroları oluşturmuş ve atamalarını da yapmış bulunmaktayız. Bundan sonra satışlarla ilgili saha operasyonlarında yalnız olmayacaksınız" diye konuştu.
Pazarın istediği ürünü sunacağız
Pazarlama ve satış konusundaki yeni yapılanmayı anlatan, müdürlüğüne de Mutlu Gökdemir`in getirildiğini bildiren Asa, bayilere "İş ortağımız olarak sizlerin bizlerden, bizlerin de sizlerden ne istediğimizi iyi bilmemiz, başarıya ulaşabilmek için de iş ortaklığımızın şartlarını en iyi şekilde yerine getirmemiz ve birbirimizi iyi anlamamız gerekmektedir" diye konuştu.
Asa, bugüne kadar sadece salamura siyah zeytin sunan Marmarabirlik`in artık bayi ve tüketici talepleri doğrultusunda hareket ederek, ürün çeşitliliğini artıracağını kaydetti. Pazarın talep ettiği kalibrede ürün stoklarda olmasa bile üreticinin havuzundan ürün alıp piyasaya sunabileceklerini anlatan Asa, bayilerin rekabet gücünü artıracaklarını belirtti. Bu amaç doğrultusunda ilk olarak piyasaya dilimlenmiş zeytin sunacaklarını bildiren Başkan Asa, Karadeniz Bölgesi`nde büyük pazar olduğunu gözlediklerini ve önlem alınması için de gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Bayilerin önerileri dikkatle dinleniyor
Toplantılarda, Mar-marabirlik Pazarlama ve Satış Müdürü Mutlu Gökdemir, yeni yapılanma ve satış stratejileri konularında sunum yaparken, Marmarabirlik Entegre Tesisler Müdürü Ertuğrul Doğanalp de, üretim ve satış noktalarında yaşanan ürünle ilgili sorunlar, Ar-Ge faaliyetleri, yatırımlar ve ürün çeşitlendirmeleri konularında bilgi veriyor, bayilerin görüşlerini alıyor.
Bu arada bayilerden, il merkezleri ve ilçelerde alt bayilik çalışmalarını bir an önce gerçekleştirmeleri istenirken, yapısal değişimin her katmanda gerçekleştirileceği kay- dedildi.
Tüm bayiler, Marmarabirlik`in yeni anlayışından dolayı heyecan duyarken, destek mesajları verdiler.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli