Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Marmarabirlik ürün alımlarına başlıyor

Marmarabirlik ürün alımlarına başlıyor

Kooperatif Cumartesi günü açılıyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2016-2017 ürün alım kampanyası kapsamında, 22 Ekim Cumartesi gününden itibaren alımlara başlanacağını açıkladı.
Asa, 22 Eylül´de başlayan rekolte beyan alımları çerçevesinde, bugüne kadar 21 bin 800 ortağın beyanda bulunduğunu ve toplam 51 bin ton rekolte beyannamesi alındığını söyledi.
Alım tarihinin ürünün durumuna göre belirlendiğini belirten Asa "2016-2017 ürün alım kampanyası kapsamında, bölgesel olarak kararmalar düşük seviyelerde olmasına rağmen ortaklarımızı mağdur etmemek amacıyla ürün alım kampanyasını başlatıyoruz. Ürün alımları için 22 Ekim Cumartesi gününden itibaren başlamak koşuluyla kooperatiflerimiz yetkilendirilmiştir? diye konuştu.

Asa, rekolte beyan alımlarının da 24 Ekim´de sona ereceğini anımsatarak, beyan edilen toplam ürün miktarının, bugünkü rakamın çok üzerinde olmaması halinde kota uygulamasının yapılmayacağını açıkladı.
Bu senenin, hem Marmarabirlik hem de ortaklar için sınav yılı olacağına dikkat çeken Asa, şöyle konuştu: "Bu yıl zeytinyağı fiyatlarına bağlı olarak ince taneli zeytin fiyatlarının düşmesinden dolayı özel sektör temsilcilerinin ürün alımlarında hızlı hareket etmedikleri görülmektedir. Dolayısıyla talebin az olduğu bu koşullarda Marmarabirlik´e tarihi bir görev düşmektedir. Bir taraftan piyasa koşullarını gözetmek gerekirken, diğer taraftan da ortaklarımızı mağdur etmemek gerekir. Bu dengeyi koruyabilmek için ürün alımları fiyat açıklamadan başlayacak olup, 10 gün sonra yapılacak Yönetim Kurulu toplantısı ile birlikte fiyatlandırma politikaları belirlenecektir. Ürün alımları geçtiğimiz yılın barem cetveli üzerinden yapılacaktır."
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false