Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Marmarabirlik Başkanı Asa: ?Sarı´ya veya Erdekli ortaklara en küçük bir yanlış yapmadım?

Marmarabirlik Başkanı Asa: ?Sarı´ya veya Erdekli ortaklara en küçük bir yanlış yapmadım?

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa...

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, birliğe bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin son mali genel kuruluna katılarak, Hüseyin Sarı´nın başkanlığındaki yönetim kurulunun aklanması için neden olumlu oy verilmesini istediği konusuna açıklık getirdi. Sarı´nın, mali genel kurulu atlatmak amacıyla, 15 Şubat´ta, hakkındaki dava duruşmasında araya konuyla ilgisiz başka bir dosya sokarak davayı erteletmek istediğini öne süren Asa, şunları söyledi:
?Bunun nedeni, hakkında verilecek kararın ne olabileceğini iyi-kötü tahmin etmeliydi. Genel kurul, 20 Şubat´taydı. 15 Şubat´ta duruşma vardı. Sarı´nın avukatının talebiyle duruşma ertelendi. Karar, 24.02.2017´de çıktı. Duruşma tutanağında, Sarı´nın avukatının son savunmasında, ?Söz konusu davanın, müvekkilimin azledilmesi için açıldığı kanaatindeyiz. Fakat bu konu da, bundan iki gün önce yapılan genel kurul ile hükümsüz duruma gelmiştir. Müvekkilime güven tazelenmiştir. Bununla ilgili üç CD, bir fotoğraf ve Erdek Doğuş Gazetesi´ni dosyaya delil olarak sunuyorum. Özetle süre gelen savunmamız ile müvekkilimin beraatına karar verilmesini talep ediyoruz´ sözleri yer alıyor. Ama mahkeme, Sarı´nın cezalandırılması yönünde karar verdi. 

Bu durumla ilgili olarak önceden bilgim olsa, lehime veya aleyhime bir kararın verileceğini bilsem, o genel kurula katılmazdım veya konuk olarak katılıp güven oylaması ile ilgili hiçbir konuşma yapmazdım. Bir yandan ?Bana kumpas kurmuşlar, mahkemeyi erteletmişler´ diyen Sarı, diğer yandan da bana ait konuşmalarla beni arkadan vurmaya çalışmıştır. Sarı, benim iyi niyetimi suiistimal etmiştir. Kaldı ki, karardan sonra her şeye rağmen Sarı´yı arayarak ?geçmiş olsun´ dedim. Bugüne kadar ne Sarı´ya, ne de Erdekli ortaklara en küçük bir yanlış yapmadım.?
TELEFONDA NELER KONUŞTUK
Sarı´yla yaptığı telefon konuşması hakkında da bilgi veren Asa, şöyle konuştu:
?Kendisine telefonda, ?Benim, seninle kişisel hiçbir sorunum yoktu. Olayların buraya gelmesini istemezdim ama seni bir yıldan bu yana ikna edemedik. Böyle olacağını iyi-kötü tahmin etmeliydin. Seni avukatın yaktı. Burada bir sıkıntı varsa suçu avukatındır´ dedim. İşte tam bu sırada asıl kendisi benimle pazarlık ederek, ?Sonuçlanan davayı geri çek, düşmeyeyim o zaman´ demiştir. Çıksın, basının karşısına, eğer diyebiliyorsa, ?Hidamet Asa, beni arkamdan vurdu, bana şantaj yaptı, kooperatife şu zararı verdi, kooperatife sıkıntı yaşattı, ürünümüzü almadı, satmadı, aldırmadı, bana kötülük yaptı´ desin de görelim. Asıl tezgahı onun hazırladığını düşünüyorum. Erdek genel kurul tarihini belirlemeden önce bana telefon açtı. Nereden aldıysa yurt dışı programımı öğrenmiş. ?Burada olduğun gün genel kurul yapmak istiyorum. Özellikle genel kurula katılmanı istiyorum´ dedi. Ben, ona her zaman iyi niyetle yaklaştım. Hakkında mahkemenin verdiği karardan sonra bu kararın siyasi olduğunu öne sürüp, ?Benim altımı oydular. Paralel yapıların girişimleri sonuçsuz kalmaya mahkumdur´ gibi söylemleri beni incitiyor ve bunları hak etmiyorum. Beni yanlışlarım varsa basının önüne çıksın ve tek tek söylesin. Aslında Sarı´ya söyleyeceğim tek şey var. Artık sus, konuşma! Konuştukça zararlı çıkıyorsun ve kuruma zarar veriyorsun.?
YEDEK ÜYELERİN İSTİFASI
Sarı´nın, Bakanlık tarafından görevden alınmasının ardından yedek üyelerin istifasının gerçekleştirilerek bu listeye Özlem Sarı´nın girmesi olayını da değerlendiren Asa, şunları söyledi:
?Bu uygulama ana sözleşmeye göre yasaldır. Ancak tabii ki, Özlem Hanım, şu an itibariyle seçilmemiş durumdadır. Bir sonraki yılın genel kurulunda ayrı bir gündem maddesiyle tüm ortaklar tarafından oylanacaktır. Oylama yapıldıktan sonra seçilmiş kabul edilecektir. Kişisel kanaatim, yedek üyelerden birilerine görev verilmiş olsaydı daha uygun düşerdi.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Marmarabirlik Başkanı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu