Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Marmarabirlik 4. kez ihracat şampiyonu

Marmarabirlik 4. kez ihracat şampiyonu

Marmarabirlik, TİM´in 2015 yılı verilerine göre zeytin ve zeytinyağı sektöründe 4. kez ihracat şampiyonu oldu.

Dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi Marmarabirlik, Türkiye İhracatçılar Meclisi´nin (TİM) 2015 yılı ihracat şampiyonları listesinde zeytin ve zeytinyağı sektöründe bir kez daha ihracat şampiyonu oldu.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ?Zeytin ve Zeytinyağı İhracat Birinciliği Ödülü?nü, TİM´in 23. Olağan Genel Kurulu kapsamında İstanbul´da düzenlenen törende, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci´den aldı.
İhracat şampiyonlarına ödülleri, geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katılımıyla gerçekleşen TİM 23. Olağan Genel Kurulu ve 2015 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni´nde verildi.
Başkan Asa, zeytin ve zeytinyağı sektöründe bir kez daha ihracat şampiyonu olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Ödülümüzü 8 kooperatifimiz ve 32 bin ortağımız adına aldık. Marmarabirlik´in, 4. kez şampiyon olması, bizler için önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur. Marmarabirlik, ´birlikten kuvvet doğar´ sözünün en güzel örneklerinden biridir. Marmarabirlik, bir üreticinin tek başına ulaşamayacağı, 49 ülkeye uzanan ihracat ağı ile dev bir organizasyon haline gelmiştir. Bu başarının altında birlik beraberlik ve ekip çalışması yatmaktadır. Ödülün alınmasında emeği geçen başta Birlik Yönetim Kurulumuz olmak üzere, kooperatiflerimiz, çalışanlarımız ve ortaklarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Marmarabirlik´in ihracatını planlı değişim ve dönüşüm çalışmalarıyla her geçen gün daha iyi noktalara taşıdıklarını kaydeden Asa, "2015 yılı itibariyle ihracatımız 6 bin tonlara ulaşmıştır. Yılsonunda ise ihracatımızı 6 bin 500 tonlara taşımayı hedeflemekteyiz. Bundan sonra da hedefimiz, daha çok ihracat yaparak, ülkemize döviz girdisi sağlamak ve Marmarabirlik´i bir dünya markası haline getirmektir" ifadelerini kullandı.
Başkan Asa, 2 yıl önce konumlandırdıkları MB markasının Avrupa yapılanmasının tamamlandığını ve Marmarabirlik´e duyulan güvenden dolayı MB markası ile yapılan ihracatın da her geçen yıl arttığını vurgulayarak, "Hedefimiz 2016 yılında sadece MB markası ile bin ton ihracat yapmaktır" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ödül töreninde Başkan Asa´yı Marmarabirlik´in, ?birlik olursak´ temalı yeni reklam filminden dolayı tebrik etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli