Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Marmarabirlik 29 Aralık´ta tüm ödemeleri yapıyor

Marmarabirlik 29 Aralık´ta tüm ödemeleri yapıyor

Marmarabirlik´te ürün alımları devam ederken borçlar ödeniyor.

Marmarabirlik´te ürün alımları devam ederken borçlar ödeniyor.
2016-2017 kampanya döneminde 31 bin ton ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, kalan ürün bedellerinin tamamını, 29 Aralık´ta kampanya devam ederken tek kalemde ödeyecek. Marmarabirlik, böylece ortaklarına toplam 137 milyon TL tutarında ödeme yapmış olacak.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün alım kam-panyası kapsamında 31 bin ton ürün alındığını belirterek, "29 Aralık´ta gerçekleşecek 30 milyon liralık 7. dilim ödeme ile birlikte toplam 137 milyon TL´lik ürün bedelinin tamamı, kampanya devam ederken ödenmiş olacak. Böylece 29 Aralık itibariyle ortaklarımıza borcumuz kalmayacak. Ödemeler, 23 Aralık´a kadar teslim edilen ürün bedelleri ile önceki ödemelerden kalan % 40´lık dilimler dahil olmak üzere tüm borçları kapsayacak" dedi. 

Marmarabirlik´in her zaman ortaklarının yanında olduğunu ifade eden Asa, şöyle devam etti: "Marmarabirlik olarak kampanya döneminde ortaklarımızın beyan ettikleri ürünü almaya çalışıyoruz. Kredi kullanmadan, öz kaynaklarımızı doğru bir şekilde kullanarak, kampanya devam ederken ürün bedellerinin tamamını ödüyoruz. Ortaklarımıza zirai ilaç desteği ile birlikte 2010 yılından bu yana gübre desteği de veriyoruz. Aynı zamanda ilk yapılacak genel kurulda alınacak kararın ardından kar payı dağıtmayı planlıyoruz. Bunların tamamını da Marmarabirlik´in öz kaynakları ile yapıyoruz. Marmarabirlik kar etmemiş olsaydı, bunların hiçbirini yapamazdık."
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli