Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Marmara Adasına "Uğur" geldi

Marmara Adasına

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara İlçesi ve bağlı mahallelerine yaptığı ziyarette temel atma ve açılış törenlerine katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara İlçesi ve bağlı mahallelerine yaptığı ziyarette temel atma ve açılış törenlerine katıldı.
Uğur'un ilk durağı Avşa
Vatandaşların yoğun ilgi ve sevgi gösterisinde bulunduğu Uğur ve beraberindekiler Avşa Adası`ndaki ziyaret ve temaslarının ardından deniz otobüsü ile Marmara İlçesi`ne geçti.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy`u makamında ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cuma namazını Marmara Adası`nda kıldı.
Marmara İskelesinde yolcu terminali temel atma törenine katılan Uğur, İnşaat alanını inceledi.
Törende yaptığı konuşmada yeni yolcu terminalinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Uğur, Marmara Adası`na bağlı tüm ada ve mahalleleriyle birlikte mahrumiyetten kurtaracaklarını ve bunu Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirme sözü verdi.

Mermercilerin daha iyi yöntem ve şartlar üretim yapabilmeleri için yaşadıkları elektrik sorununu en kısa sürede çözecekleri bilgisi veren Uğur, Ulaşım bu ilçemizde ve çevresinde en büyük sorun. Büyükşehir Belediyesi olarak inşallah bu meseleyi çözüyoruz. Marmara Adası`ndan Balıkesir`e ulaşımı 1,5 saate indireceğiz. Deniz Taksi ile bu dertler sona erecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak deniz otobüsü kiralayacağız, kendimiz de satın alacağız ve bu sezon Haziran`dan itibaren Adalarımız arasında seferleri başlatacağız. Hiç merak etmeyin. Bütün bunlar AK Parti`nin hizmeti. Büyükşehir olarak BASKİ Adalara 58 milyon lira karşılığında arıtma, kanalizasyon ve şebeke yatırımı yapıyor.” dedi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara Kaymakamı Yakup Güven ve Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ile birlikte butona basarak yolcu terminalinin bulunduğu modern iskele binasının temeline ilk harcı bıraktı.
Törenden önce yeni kurulan midye üretim tesisini inceleyen Başkan Uğur, müteşebbisleri kutladı.
Daha sonra Marmara Adası`nın Çınarlı Mahallesine geçen Başkan Uğur açılışı yapılacak olan spor tesisinde heyecanla kendisini bekleyen aileler tarafından gül demetleriyle karşılandı. Uğur, Çınarlı Mahallesi`ni BASKİ`nin Marmara ilçesinde yapacağı alt yapı yatırımlarına dahil edeceklerini açıkladı.
Temaslarına Topağaç Mahallesi`nde devam eden Uğur, deniz kenarındaki çay bahçesinde toplanan yüzlerce vatandaşla bir araya geldi. Topağaçlılara 30 Mart`ta verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür eden Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak Topağaç`a 4 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Marmara-Balıkesir arası 1,5 saat olacak. Burada en yakın kara Topağaç, Erdek- Marmara Topağaç- Narlı arası 6 mil. Buraya şimdi Deniz Taksi koyuyoruz. Deniz taksiler Narlı – Topağaç arası gidip gelecek, 10 dakikada. Önümüzdeki Haziran ayında seferleri başlatacağız. Bundan böyle Erdekliler deniz taksiye binip çay içmeye Topağaç`a gelsinler. Bu sene kırsaldaki mahallelerin yolları için 100 milyon lira ödenek ayırdım. Muhalefet konuşuyor, AK Parti yapıyor” diye konuştu.
Uğur, Saraylarda
BASKİ tarafından yapılan Saraylar Atık Su Arıtma Tesisi Başkan Uğur tarafından hizmete açıldı.
Sorunlara kesin çözüm için çalıştıklarını vurgulayan Mustafa Bayram, yaklaşık 2 bin nüfusu olan Saraylar`daki atık su arıtma tesisini 5 bin nüfusa hizmet verecek şekilde hazırladıklarını, tesisin toplam maliyetinin 2 milyon lira olduğunu bildirdi.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Adanın en büyük sorunu kanalizasyondu. Başımızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ile 14 belediye başkanı dimdik duruyoruz. Allah Saraylar`daki birlik beraberliğimizi bozmasın. Birileri fitne fesat için uğraşıyor. Ama bilinsin ki hizmet AK Parti`den geçiyor. 30 Mart`taki başarımızdan sonra 7 Haziran seçimlerinde çıta daha yüksek olacak bizim için. Büyükşehir Belediye Başkanımızın buraya gelmesi demek 1-2 milyon liranın da buraya gelmesi demek. Biz Adayı 12 milyon lira borç ile teslim aldık. Benim personelim 11 yıldır para alamamış. Biz geldik huzur geldi, başarı geldi. Bunun mimarı da A. Edip Uğur`dur.” diye konuştu.
Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak, AK parti olarak millete hizmet için var olduklarını, milletle beraber olmaya devam edeceklerini söyledi. Saraylar Atık Su Arıtma Tesisi açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara Belediyesi Başkanı Süleyman Aksoy`a teşekkür etti.
Başkan Uğur şunları söyledi: Bizim içimize kimse fitne fesat sokamaz, onlar anca konuşur AK Parti hizmet yapar. Marmara ilçesinin merkezinde arıtma tesisi yok. Süleyman Aksoy Saraylar Belediye Başkanı iken projesini hazırladı, biz de o zaman Ankara`da milletvekili ve genel başkan yardımcısıyken kendisine yardımcı olduk. Yapılan hizmetlerin hepsi AK Parti`nin farkıdır. 19 Haziran 2015 tarihinde Topağaç Mahallesi`nin 4 milyon lira bedelli atıksu arıtma kanalizasyon ihalesini yapacağız. Aralık ayında da açılışını yapacağız. Bundan başka, Marmara ilçemizin yolları tarihinde ilk defa Karayollarının araçları var. Karayolu ağına alınan yolun teslimatını müteahhit firma bize 45 günde bitirip yapacak. Narlı-Topağaç arasında artık deniz taksiler çalışacak. Erdek`ten Narlı`ya otobüs ile oradan Topağaç`a deniz taksi ile 10 dakikada ulaşacak insanlar. Buradan Balıkesir`e ulaşım 1,5 saate düşecek. Adada 11 saatlik yolu yarım saate indireceğiz. BASKİ Balıkesir`de (ilçelerle beraber) 270 milyon TL (İller Bankası, AB fonları ve Büyükşehir Belediyesinin kaynaklarından istifade ediyoruz) kırsaldaki yatırımları yapıyor, ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyesi ve Erdek Kooperatifi ile birlikte Marmara`daki iskele binasını inşaa ediyoruz, 4 ayda bitip tamamlanacak. Biz hep milletimizle beraberiz. Milletimize hizmet için varız. O yüzden istikrar çok önemli, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti iktidarının devam etmesi çok önemli. 2002 öncesi Balıkesir`de ne duble yollar vardı ne de büyük yatırımlar. Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların toplamı 850 milyar dolar. Ama AK Parti`nin iktidar olduğu 2003-2015 döneminde sadece 1 katrilyon 880 milyar dolar. Arıtma tesisimiz Saraylar`a hayırlı, uğurlu olsun emeği geçenlerden Allah razı olsun.”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur`un beraberinde daire başkanları ve belediye başkanları ile birlikte tam anlamıyla çıkarma yaptığı Marmara Adası ziyaret ve incelemeleri geç saatlere kadar sürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ve beraberindeki heyet Saraylar`dan Akşemsettin isimli deniz otobüsü ile Erdek Limanına ulaştıktan sonra Balıkesir`e döndü.



Anahtar Kelimeler: Marmara Adasına "Uğur" geldi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false