Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Marmara yeni yıla elektriksiz girdi

Marmara yeni yıla elektriksiz girdi

Kötü hava koşulları Marmara Adasında da yaşamı olumsuz etkiledi. İlçeye iki gündür elektrik verilememesi sonucu ada halkı 31 Aralık gecesi yeni yıla evlerinde karanlıkta girdi.

Kötü hava koşulları Marmara Adasında da yaşamı olumsuz etkiledi. İlçeye iki gündür elektrik verilememesi sonucu ada halkı 31 Aralık gecesi yeni yıla evlerinde karanlıkta girdi.
Denizin aşırı dalgalı olması yüzünden gemi seferlerinin yapılamadığı ilçenin iki gündür ka ra ile bağlantısı kesildi.

Gazetelerin getirilemediği, elektrik olmadığı için televizyonun izlenemediği, internet haberlerinin takip edilemediği ilçede vatandaşlar şarjı biten cep telefonlarını jeneratörü bulunan belediye hizmet binasında dolduruyor. Evlerinde üşüyen burada ısındılar.
Erdek İlçesindeki trafoda yaşanan sorun nedeniyle, geçen salı akşamı saat 19.00`dan itibaren elektrik verilemeyen Marmara ilçesi ile bağlı olan Avşa ve Ekinlik Adaları`nda da vatandaşlar zor günler geçiriyor. Denizin aşırı dalgalı olması yüzünden gemi seferlerinin yapılamadığı Marmara`da, elektrik ve kalorifer ile ısınan aileler, çareyi, tüple çalışan katalitik sobalara hücum etmekte buldu. Ailelerin birçoğu, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’un talimatı ile 24 saat açık olan ve jeneratörü bulunan belediye hizmet binasına gelip ısınırken, biten cep telefonlarının şarjlarını ise burada dolduruyorlar.
Yeni yıl programları iptal edildi
Yeni yıl için haftalar öncesinden hazırlık yapan eğlence yerlerinin birçoğu programlarını iptal etmek zorunda kaldı.
Aydınlatmada kullanılan mum bir evi kül ediyordu
Marmara-Saraylar Mahallesinde iki katlı bir evde 31 Aralık gecesi çıkan yangın itfaiye ekipleri ve vatandaşların zamanında yaptığı müdahale ile söndürüldü. Yangına, aydınlatmak amacıyla kullanılan mumun neden olduğu belirtildi.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, son iki gündür yaşanan sorunun büyük olduğunu belirtirken, “Belediye binamızda jeneratörün olması işimizi kolaylaştırdı. Jeneratörümüzden hemşerilerimize 24 saat hizmet veriyoruz. Evinde üşüyenler burada kalıyor, cep telefonunun pili bitenler yine aynı şekilde şarj ediyorlar. Yetkililerle yaptığım görüşme sonucu arızanın en kısa sürede giderileceği bildirildi.” dedi.
Haber : İsmail Baki



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı