Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Marmara Belediyeler Meclisi

Marmara Belediyeler Meclisi

Marmara Belediyeler Birliğinin Bursada düzenlenen meclis toplantısına, Erdek Belediye Meclisinin AK Partili Üyesi Turan Gün ile CHPli üye Nimet Kalafatta katıldı.

Marmara Belediyeler Birliği`nin Bursa`da düzenlenen meclis toplantısına, Erdek Belediye Meclisinin AK Partili Üyesi Turan Gün ile CHP`li üye Nimet Kalafat`ta katıldı.
Toplantı sonrası ilçeye dönen AK Parti Erdek Belediye Meclis Üyesi Turan Gün, kentsel dönüşümün belediyeler tarafından yürütüleceğini söyledi. 
Marmara Belediyeler Birliğinin gündemi kentsel dönüşüm olan Meclis Toplantısının Bursa`da gerçekleştirildiğini belirten Gün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü Vedat Gürgen, kentsel dönüşümü bakanlığın başlatacağını, belediyelerin yürüteceğini anlattığını kaydetti. 
Marmara Belediyeler Birliğinin genel kurulunun, Birlik ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında 233 belediye başkanı ile meclis üyesinin katılımıyla Bursa Hilton Otel`de yapıldığını bildiren Gün, "Encümen, denetim ve ihtisas komisyonları seçimlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü Vedat Gürgen, kentsel dönüşümde gelinen son durumla ilgili olarak belediye başkanlarına bilgi verdi. Belediye başkanlarının da söz alarak kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda deneyim paylaştığı toplantıda, programın ana sponsoru BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Bakgör de özel sektörün kentsel dönüşüme bakışını aktardı" dedi. 
Gün: "Kentsel dönüşümü belediyeler yürütecek"
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü Vedat Gürgen, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 33 ayrı bölgede planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarını `asrın projesi` olarak niteledi. 
Türkiye`nin büyük bir bölümünün deprem kuşağında yer aldığını, Marmara`nın da hemen hemen tamamının deprem tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunun Gürgen, tarafından kendilerine aktarıldığını açıklayan Gün, şehirlerde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarına alt yapıdan üst yapıya, finans boyutundan danışmanlık boyutuna kadar destek vermeye hazır olduklarını işaret etti. 
Türkiye`de yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın sekretarya görevi yapacağını, fakat işin asıl yürütücüsünün belediyelerin olacağını, çünkü yaşadığımız bölgeyi, bölgenin artı ve eksilerini, dönüşümlerin nerede nasıl yapılması gerektiğini en iyi anlayacak, tahlil edip uygulamaya geçirecek olan kurumun belediyeler olduğunun toplantıda kendilerine anlatıldığını ifade eden Gün, bakanlık belediyelere gereken her türlü desteği verecek. Belediyelerin parası yoksa bakanlık temin edecek, teknik destek sağlayacak. Her ne gerekiyorsa yerine getirecek, uygulamaların plan aşamasına gelmesi için Bakanlar Kurulu nezdinde devreye girilecektir" diye konuştu. 
Toplantıda, Marmara Belediyeler Birliği yönetimi seçiminin de yapıldığını bildiren Turan Gün, Encümen Üyeleriklerine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak`ın seçildiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli