Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Marmara Belediyeler Birliği balkanlara çıkartma yaptı

Marmara Belediyeler Birliği balkanlara çıkartma yaptı

Marmara Belediyeler Birliği, üye belediyelerine yönelik olarak Kosova ve Makedonya'ya gezi düzenledi.

Marmara Belediyeler Birliği, üye belediyelerine yönelik olarak Kosova ve Makedonya’ya gezi düzenledi.
Teknik inceleme ve tanıtı programı olarak açıklanan gezide, Kosova’daki Mamuşa Belediyesi ile Makedonya’daki Gazibaba Belediyesi ziyaret edildi.
Marmara Belediyeler Birliği’nin üye belediyelerinin başkan, başkan yardımcıları, meclis ve encümen üyelerine yönelik olarak 18 – 21 Kasım 2014 tarihlerinde Kosova ve Makedonya’ya düzenlediği teknik inceleme ziyaretine, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz ile birlikte Gemlik, İvrindi, Körfez, Kadıköy, Ümraniye ve Başakşehir Belediyelerinden başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katılım gösterdi.
Ziyaretin ilk durağı, nüfusunun neredeyse tamamı Türklerden oluşan ve Türkiye’den, Ankara Keçiören, Adana Ceyhan ve Bursa Orhangazi gibi 15 tane belediye ile kardeş belediye protokolü bulunan Kosova’daki Mamuşa Belediyesi oldu.
Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Türkiye’den gelen heyete “Bizler Türkiye’ye minnettarız. Ülkemizin kalkınması için bize her türlü destek sağlanıyor. Mevcut belediye binamız da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katkılarıyla tamamlanmıştır. Burada Osmanlı’dan kalan 600 yıllık bir tarih varsa, siz bize bir 600 yıl daha katıyorsunuz. Artık kendimizi ikinci sınıf vatandaş olarak hissetmiyoruz ve bizi uluslararası arenada ciddiye alıyorlar.” Diye konuştu.
Programın ikinci gününde Makedonya Üsküp’te bulunan Gazibaba Belediyesi ziyaret edildi.
Ziyaret kapsamında Belediye Başkanı Toni Trajkovski ve yardımcıları tarafından heyete bölgeyi ve belediye yapısını anlatan bir sunum yapıldı. Başkan Trajkovski sunumunda şu bilgileri verdi: “Türkiye hükümetiyle çok iyi ilişkilerimiz var. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi ile kardeş belediye protokollerimiz mevcut. Ayrıca birçok Türk şirketi yatırım için burada faaliyet göstermekte.”



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu