Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç muhtarların sorunlarını dinledi

Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç muhtarların sorunlarını dinledi

Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, 4´ü merkez 10´u kırsal mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişare gerçekleştirdi.


Marmara Kaymakamlığı´nda düzenlenen aylık muhtarlar toplantısı aralıksız olarak devam ediyor.
Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, muhtarların mahallerde devletin en üst düzey temsilcisi olduğunu ve muhtarların önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi.
"Devlet tarafından bakıldığında devletin halka en yakın olduğu, vatandaş tarafından bakıldığında da vatandaşın devlete en yakın olduğu ilk basamak muhtarlardır. Bu bağlamda muhtarlar mahallerde devletin en üst düzey temsilcisidir? diye konuşan Kaymakam Tunç, şunları söyledi: "Muhtarlık, devlet yapısının şekillendiği ilk hücredir. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir hayat sürmelerini sağlamak adına devletimizin yaptığı çalışmaların aktarılması ile ilgili muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Muhtarların mahallerimiz ve o mahallede yaşayan vatandaşlarımızın sorunları ve taleplerini ilgili kurumlara iletmek ve takip etmek gibi görevleri vardır. Aynı zamanda kurumlarımızın mahallere yönelik çalışmaları ve duyuruların aktarılması gibi önemli bir görev ve sorumluluğa sahipsiniz. Özellikle ihtiyaç sahibi insanların, ilgili kurumlara yönlendirilmesi ve yardımcı olunması gerekiyor. Yapılan bu toplantılar sayesinde halkımızın sorunlarına ve isteklerine daha hızlı çözümler buluyoruz. Toplantıya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Kaymakam Tunç´un konuşmasından sonra, toplantıda söz alan muhtarlar, mahallerde yaşadıkları sıkıntıları ve talepleri dile getirdi.
Marmara Kaymakam Mehmet Tunç´un başkanlığında gerçekleşen muhtarlar toplantısına; mahalle muhtarlarının yanı sıra Marmara İlçe Jandarma Komutanı Jn. Yzb. İsmail Horzum, İlçe Emniyet Amir V. Mehmet Tunç ile Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kaya´da hazır bulundu.
Haber : Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli