Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Marmara İlçesinde öğrencilere Afet Eğitimi verildi

Marmara İlçesinde öğrencilere Afet Eğitimi verildi

Marmara Merkez İlk ve Ortaöğretim Okulu öğrencilerine Afet Eğitimi verildi.

Marmara Merkez İlk ve Ortaöğretim Okulu öğrencilerine Afet Eğitimi verildi.
Marmara Merkez İlk ve Ortaöğretim Okulu öğrencilerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Marmara İtfaiye Grup Amirliği personelleri tarafından Temel Afet Bilinci Eğitimleri verilerek Acil Durum, Tahliye ve Yangın Tatbikatı gerçekleştirildi.
BENGİ Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, Marmara Merkez İlk ve Ortaöğretim Okulu´na ait ikaz alarm sistemi çalıştırılarak, öğrencilerin ve öğretmenlerin toplanma bölgesine tahliyesi gerçekleştirildi.
Okul bahçesinde uygulamalı olarak itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürme usulleri anlatıldı ve öğrencilerin yangın söndürme tüpünü kullanarak çıkarılan suni yangını söndürmesi ile tatbikat yapıldı. 

Yangın söndürme tatbi-katında öğrencileri bilgilendiren Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, ?Evlerde, okullarda, işyerlerimizde yangın 5 dakikadan az bir sürede binanın tümünü kaplayabilir. Artık eşyalar daha çabuk yanan sentetik malzemelere dönüştüğünden yangın daha kısa sürede yayılır ve öldürücü zehirli gaz çıkarır. Bugün burada size yangın anında alınması gereken tedbirleri anlatmak için toplandık. Yangın olan binayı en kısa sürede terk etmeli ve itfaiye birimlerine haber vermeliyiz." dedi. Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false