Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Marmara İlçesi Tütün Denetleme ekibi eğitime alındı

Marmara İlçesi Tütün Denetleme ekibi eğitime alındı

Marmara Kaymakamlığı organizasyonuyla; Marmara Devlet Hastanesi Hemşiresi ve aynı zamanda tütün ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele birimi sorumlusu Fatih Mermi tarafından Marmara İlçe Tütün Denetleme ekibine ilgili kanun ve uygulamaları hakkın

Marmara Kaymakamlığı organizasyonuyla; Marmara Devlet Hastanesi Hemşiresi ve aynı zamanda tütün ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele birimi sorumlusu Fatih Mermi tarafından Marmara İlçe Tütün Denetleme ekibine ilgili kanun ve uygulamaları hakkında farkındalık eğitimi verildi.
Eğitimin amacı doğrultusunda 4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanun kapsamınca kanun ile ilgili yönetmelik ve genelge ilçe tütün denetleme ekibine aktarıldı.
Eğitimde, genelge içeriğinde yer alan kapalı mekanların mevzuatsal tarifi, kesinlikle içilemeyecek alanlar, kapalı mekanlarda içilebilen istisnai durumlar, tütün ürünlerinin yasak olduğu alanlarda kanuni düzenleme ve buna uymamanın cezai sonuçlarını belirten uyarıların mevzuata uygun şekilde asılması, 18 yaşını doldurmamış kişilere tütün ürünü satışının yapılmaması hususunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

2018 mali yılı içerisinde halka açık yerlerde sigara kullanan vatandaşlara kolluk birimlerince 5326 sayılı Kanun´un 39. Madde uyarınca 124 TL, işletmelerde sigara içilmesine göz yuman işletme sahiplerine Mahalli Mülki Amir tarafından 4207 sayılı Kanun´un 5/2 maddesince 1.701 TL-8.531 TL arasında idari para cezası uygulanabileceği ve mevzuata uygun olarak yazılı yasal uyarıları bulunmayan işletmelere de 4207 sayılı Kanun´un 5/11. maddesince Mahalli Mülki Amir tarafından 2.098 TL idari para cezası uygulanıyor.
Tütün ürünleri ile alakalı izmarit, paket, ağızlık vb. atıkları çevreye atan şahıslara 4207 sayılı Kanun´un 5/1 maddesince Belediye Zabıta görevlileri tarafından 74 TL para cezası kesilebilmekte.
Dumansız hava sahası üzerine gelebilecek ihbarlar, İlçe Tütün Denetim Ekibi tarafından kontrolü sağlanmakta olup gereken durumlarda idari yaptırımlar uygulanabiliyor.
Ayrıca, 4207 sayılı Kanun gereğince eğitim kurumlarında öğretmenlerin ve idarecilerin açık hava dahil olmak üzere öğrencilere kötü örnek teşkil etmemeleri hususunda sigara içilmemesi önemle vurgulandı.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli