Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Marmara Denizi taranacak

Marmara Denizi taranacak

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Su Ürünleri Bölümü, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü´nce ortaklaşa olarak Marmara Denizi´ndeki ba

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Su Ürünleri Bölümü, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü´nce ortaklaşa olarak Marmara Denizi´ndeki balık stokları araştırılıyor.
?Marmara Denizi Ekonomik Demersal Balık Türlerinin Popülasyon Yapısı ve Stok Tahmini? projesini yürüten ekip, Çelebi Bandırma Limanı´ndan, Marmara Denizi´ne açıldı. Araştırma kapsamında, 34 çalışma istasyonunda çekim yapıldı. Araştırma kapsamında tüm Marmara Denizi taranacak. Bu bağlamda Erdek, Bandırma ve Saros Körfezi´nde dağılım gösteren balıkların yumurta ve larvalarının, çeşitlilik, bolluk ve dağılımının araştırılmasına yönelik üç ayrı proje gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra ?Marmara Denizi´ne Giriş Yapan Lesepsiyon(Indo-Pasifik ve Kızıldeniz kökenli) Balık Türlerinin Araştırılması? ve ?Marmara Denizi´ndeki Derin Su Pembe Karidesi´nin Stok Durumunun İzlenmesi ve Yönetimi? projeleri de tamamlanarak sonuçları Bakanlığa gönderildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Marmara Denizi taranacak
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli