Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Marmara Bölgesinde sıcaklık 10 derece birden düşüyor

Marmara Bölgesinde sıcaklık 10 derece birden düşüyor

Meteoroloji´nin verdiği bilgiye göre, yurdun kuzey kesimlerinde yağışlı sistem etkili oluyor.

 Marmara´nın doğusunda hafif şiddetli yağmurlar var. Karadeniz kıyılarında yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
Marmara´nın doğusu, Karadeniz kıyıları ile Salı günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz´in iç kesimleri ile Yozgat ve Sivas çevreleri ile gece saatlerinden sonra Kırşehir, Nevşehir, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Adana´nın doğu, Erzincan´ın kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren Karadeniz´in iç kesimleri ile Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.
Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu´nun doğusu ve Doğu Anadolu´nun kuzeydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
Sıcaklıkların ülke genelinde 5 ila 10 derece azalması tahmin ediliyor.
Çarşamba günü (bugün) yağış alanını genişletiyor. Sıcaklıkların düşüşüyle beraber yağmur yerini karla karışık yağmur ve kara bırakıyor.
Marmara´nın doğusunda yağmurlar var. İç Anadolu´nun doğu kesimlerinde kar, batı ve iç kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Karadeniz´deki yağışlar kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde olacak. İç ve yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşecek.
Doğu Anadolu bölgesinin özellikle kuzey kesimlerinde ve Doğu Karadeniz´in yüksek ve iç kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olması tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz´de yağışlar yağmur şeklinde olacak. Doğu Karadeniz´deki yağışların kuvvetli yağmur olması bekleniyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli