Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Marmara Belediyesi ile Myrina Belediyesi kardeş belediye oluyor

Marmara Belediyesi ile Myrina Belediyesi kardeş belediye oluyor

Gökçeada´nın güney batısında yer alan Yunanistan´a ait Limnos Adasının Myrina Belediyesi ile Marmara Belediyesi kardeş belediye görüşmelerine başladı.

Osmanlı kaynaklarında ismi Ilımlı ada olarak geçen adanın en önemli yerleşimleri arasında yer alan ve adanın merkezi durumda olan Myrina, misak-ı milli sınırları içerisinde olmasına, Türkiye Cumhuriyeti ana karasına daha yakın olmasına rağmen Lozan Antlaşması´nda Yunanistan´a bırakıldı.
Bu küçük ve güzel adanın insanlarının geçtiğimiz aylarda Marmara Adasına yaptıkları ziyarette, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy tarafından sevgi dolu karşılanırken, Yunanlıların Türklere karşı ön yargıları yıkılmış oldu.
Ardından, Yunan Adasına giden Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Myrina Belediye Başkanı ile görüşerek, ziyaret iki halkın kardeş olduğunu gösterecek samimiyette ve dostça geçti.
Türk heyetince Myrina Belediyesi ziyaretinin ardından 12 adanın eyalet başkanı olan Vali Giarmadours Evegelos´lada görüşüldü.
Görüşmelere öncülük eden Ekinlik Adası Dernek Başkanı Yusuf Dik, Marmara Belediye Başkanının Yunan Adası ziyaretine bu yolculukta eşlik ederken iki halkın arasında dost köprüsü kurmasına yardımcı oldu.
Kardeş belediye olma yolunda ilerlenen Myrina Belediyesi ve Myrina halkına bu dostça karşılama ve ağırlamadan dolayı teşekkür eden Türk heyeti, Yunanlı konuklarını Türkiye´de ağırlamak için en kısa zamanda Marmara Adasına beklediklerini dile getirdi.
Haber : Taygun Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false