Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Manyasta yeni çevre yolu hizmete girdi

Manyasta yeni çevre yolu hizmete girdi

Yapımına geçtiğimiz yıl başlanılan Manyas çevre yolu tamamlanarak hizmete girdi. Yeni çevre yolu ile Bandırma istikametinden Gönen ve Çanakkale istikametine gidecek araçlar Manyas UEDAŞ...

Yapımına geçtiğimiz yıl başlanılan Manyas çevre yolu tamamlanarak hizmete girdi. Yeni çevre yolu ile Bandırma istikametinden Gönen ve Çanakkale istikametine gidecek araçlar Manyas UEDAŞ İşletme Şefliği önünde başlayan yola girerek ilçe merkezi ve Kayaca Köylerine uğramadan Börülceağaç Köyünden istikametlerine devam edecek.
Yeni yapılan beş kilometrelik yol ile birlikte güzergahta bulunan Kocaçay üzerine yapılan köprüde hizmete girdi.
Çevre yolunun hizmete girmesi ile birlikte araç trafiği rahatlarken, sürücüler Kayaca Köyündeki dar yoldan ve Börülceağaç Köyü girişinde bulunan ve bugüne kadar onlarca ölüm, yaralamalı ve hasarlı trafik kazasına sebep olan virajdan da kurtulmuş oldular.
İki yıl önce yapılan ve Bandırma yönünde bulunan Haydar Köyüne kadar olan  beş kilometrelik yol ile birlikte toplam on kilometre asfalt yol hizmet vermeye başladı. Bu arada 2012 yatırım programına alınan ve yolun devamı olacak 17 km`lik yolun yapımına da ihale sonrası başlanacağı belirtildi.
Yeni yapılacak olan yol Manyas Yeniköy`e girmeden Bandırma-Balıkesir karayoluna ulaşım sağlayacak. Bandırma-Manyas arasında ki mevcut yol dar ve rampalar yüzünden ise sürücülere zor anlar yaşatmayı sürdürüyor.
Balıkesir genelinde kullanılmak üzere, eğitime destek için ayrılan ödeneğin ilavelerle birlikte 11 milyon 790 lira olduğu belirtildi.
Balıkesir İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Ahmet Okbay, 2012 yılında Balıkesir genelindeki eğitim yatırımları için 9 milyon 290 bin TL ödenek tahsis edildiğini söyledi.
Okbay, 9 milyon 290 bin TL tutarındaki bir ödeneğin yeni okul yapımlarına ayrıldığını, ilave olarak 2 milyon 500 bin TL`nin ilköğretim okulları bakım ve onarımlarının 2012-2013 yılı eğitim-öğretim yılına hazırlıkları için kullanıldığını açıkladı. İlçede bulunan 11 ilköğretim okulunun bakım ve onarımlarında kullanılmak üzere Balıkesir İl Özel İdare bütçesinden yaklaşık 300 bin TL ödenek tahsis edildiğini işaret eden Okbay, bu ödeneğin 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı başında kullanıldığını söyledi. 
Okbay, ayrıca Balıkesir merkez ve ilçelerde bulunan 49 eğitim kurumunun deprem güçlendirme etüt çalışmaları için Balıkesir Üniversitesiyle protokol imzalandığını, hazırlanacak rapor doğrultusunda ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarının deprem güçlendirme işlemlerinin yapılacağını sözlerine ekledi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false