Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Manyasta su paraları muhtarların kimyasını bozdu

Manyasta su paraları muhtarların kimyasını bozdu

Köylerde su ücretlerinin tahakkuk etmesiyle, köy muhtarlarının uykularını kaçmaya başladı.

Köylerde su ücretlerinin tahakkuk etmesiyle, köy muhtarlarının uykularını kaçmaya başladı.
Manyas köylerinin muhtarlarının çoğunluğu köylerindeki vatandaşların kullandıkları su bedellerini ödememelerinden dolayı düştükleri sıkıntılı durumlar nedeni ile uykularının kaçtığını söylüyorlar.
Köy muhtarlarının su bedellerini toplayamamalarından dolayı elektrik paralarını ödeyemediklerini bu nedenle de  evlere su veren pompaların elektriklerinin UEDAŞ tarafından kesildiğini dile getirildi.
Köy muhtarları "Su paralarından çok dertliyiz. Bir türlü su paralarını rayına oturtamadık. Kaymakamlık bizi sıkıştırıyor. Bu konuda 7 Ekim 2010 tarihinde yayımlanan bir yönetmelik var. Köy içme suyu tesisleri Bakım ve Onarım işletmesi ile ilgili yönetmeliğin kesin hükümleri var. Bunları uygulasak köyde bir numaralı düşman oluruz ama diğer yandan vatandaş bize hiç yardımcı olmuyor. Yönetmelik suyun tonunu belirlemiş ama sonuçta vatandaşımız bir türlü su bedelini getirip ödemiyor. Birde yaşlı dul bayanlar var bunlar zaten devlet tarafından çoğunun bakımı üstlenilmiş fakat belki bir dönüme yakın bahçe yapıyor ve suluyor. Su parasına gelince başlıyor ağlanmaya, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Böyle giderse yakın zamanda tüm köylerin suları elektrik borçları yüzünden kesilir. Şimdi artık elektrik özelleşti, adamın gözünün yaşına bakmıyorlar. Elektriğini kesip, gidiyorlar. Biz köylümüzün bize sahip çıkmasını istiyor ve su bedellerini biran önce ödemelerini bekliyoruz. Aksi halde bizde her ne kadar gönlümüz razı olmasa da yaptırım uygulamak zorundayız. Yoksa arada biz muhtarlar büyük zarar göreceğiz. Eğer köylerimizde ki vatandaşlarımız bizim zarar görmememizi istiyorlarsa lütfen biran önce su paralarını ödesinler, sayacı olmayan hala varsa biran evvel taktırsın." diye konuştular.
Süleyman Özaydın

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli