Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Manyasta Hayatıma Renk Kat Projesi görücüye çıktı

Manyasta Hayatıma Renk Kat Projesi görücüye çıktı

Manyasta yaşama geçirilen Hayata Renk Kat Projesi kahvaltılı toplantı ile basına tanıtıldı. Manyas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Güney M

Manyas`ta yaşama geçirilen "Hayata Renk Kat" Projesi kahvaltılı toplantı ile basına tanıtıldı.
Manyas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Balıkesir ve Çanakkale illeri arasında puan sıralamasında ilk beşe giren "Hayatıma Renk Kat" projesinin tanıtımı için Manyas Öğretmenevi Restaurantın da kahvaltılı toplantı düzenlendi.
Manyas Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm.Abdülhekim Değerli, Belediye Başkanı Hasan Kahraman, C.Başsavcısı A.Murat Özkan, Kızıksa Belediye Başkanı Yüksel Zeki, Salur Belediye Başkanı Fethi Kilercioğlu, Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik ile daire amirleri ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı da konuşan proje koordinatörü Manyas Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE  Proje Uzmanı Emine Güngör, "Hayatıma Renk Kat" projesinin genel hedefinin Manyas merkez de öğrenim gören 553 taşımalı, toplamda 1518 öğrencinin kültürel, sanatsal ve sportif faaliyet alanlarını genişleterek, sosyal yaşamlarını renklendirmek, Manyas`ı onlar için sosyal yaşam merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.
151.500 lira tutarında ki proje ile, Manyas Lisesine müzik atölyesi, İmam-Hatip Lisesine Sanat atölyesi, Atatürk Ortaokulu konferans salonunun restorasyonu, Nene Hatun Anaokulu`na sosyal yaşam merkezi, İstiklal İlkokuluna drama salonu yapılması öngörülüyor.
Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik, proje ortaklarının Manyas Lisesi, İmam-Hatip Lisesi, Atatürk Ortaokulu, İstiklal İlkokulu olduğunu Nene-Hatun Anaokulu`nun ise iştirakçi okul olduğunu söyledi.
Çelik, yapılacak çalışmaların projede belirtilen rakamın üzerine çıkacağını aradaki farkı da yerel imkanlar ile karşılayacaklarını belirtti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli