Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Manyasta 180 gebe düve dağıtıldı

Manyasta 180 gebe düve dağıtıldı

Manyasın Tepecik Köyünde Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDP) kapsamında 45 hak sahibine 180 gebe düve dağıtıldı.

Manyas`ın Tepecik Köyünde Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDP) kapsamında 45 hak sahibine 180 gebe düve dağıtıldı.
Uygulaması Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının finansmanı ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce karşılanan 45x4 adetlik toplam 180 3 ve 7 aylık gebe düveler köylülere teslim edildi.
Manyas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yönetimi tarafından Ankara-Kazan ilçesi ile Sakarya`dan seçimleri yapılan düveler yüklenici firma tarafından özel taşıma araçları ile köye getirildi.
Proje kapsamında geçen yıl yapılan ve içerisinde 16 hayvanın aynı anda sağılabileceği ünitenin de bulunduğu damlara getirilen 20-36 aylık düveler kesilen kurban ve Manyas Müftüsü Abdülkadir Çakıl`ın, yaptığı dua sonrası araçlardan indirildi. 
Balıkesir Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Sancı ise yaptığı açıklamada, projenin Makine,ekipman desteği olarak 675.000 TL.180 düve için ise toplam 1 milyar 50 bin TL.nin üreticiye kredi olarak kullandırıldığını, kredi geri ödemesinin üç yıl geri ödemesiz olmak üzere 8 yılda tamamlanacağını söyledi.
Sancı, "Hayvancılıkta ülkemizin başkenti konumunda olan Balıkesir`de on tane bu tür proje hayata geçirilmiştir. Bu köyümüz ile Dursunbey ilçesi Odaköy`de ki projelerimiz ortaklar mülkiyetinde 45x4=180 süt sığırcılığı projesidir. Buradaki projenin uygulamasında 45 üretici ailemiz ayni hakka sahiptir yani bir nevi hisse şeklindedir." dedi. 
Araçlardan indirilen düvelerin, aşıları, ultrasonla gebelik muayeneleri ile mıknatıs atımları gerçekleştirildikten sonra ahırlara konuldu.
Düvelerin dağıtım törenine, AK Parti Manyas İlçe Başkanı Fikret Altun, İGM üyesi Serdar Erçel, İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Akkoyun, Mal Müdürü Fedayi Deliorman, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman, Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birlik başkanı Kudret Özden ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tepecik Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Tepecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tezcan Öz, projede emeği geçenlere teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı