Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Manyas´ta Süt Ürünleri Festivali Yapıldı

Manyas´ta Süt Ürünleri Festivali Yapıldı

Manyas ilçesinde hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak amacı ile geçen yıl birincisi yapılan Süt Ürünleri Festivalinin bu yıl ikinci kez düzenlendi.

Manyas Belediyesi tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkı verdiği geleneksel Süt Ürünleri Festivalinin ikincisi renkli görüntülere sahne oldu.
Festival, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Daha sonra Manyas İmam-Hatip Lisesi bahçesinde Balıkesir Veterinerler Odası Başkanı Mustafa Yetkin ile Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği veterineri Hüseyin Karagöz´ün "Buzağılar Ölmesin" konulu panel düzenlendi.
Konuşmacılar Dünya´da buzağı ölümlerinin % 3-5 civarında olduğunu, ülkemizde ise bu sayının % 20-50 civarlarına kadar yükseldiğini açıklarken, besicilere buzağı ölümleri konusunda almaları gereken tedbirleri aktardılar.
Panel sonrası ise Balıkesir Veterinerler Odası Başkanı Mustafa Yetkin başkanlığında veterinerlerden oluşan juri yarışmaya katılan damızlık hayvanlara puan vererek derecelendirdiler. Derecelendirme sonrasında, damızlık inek dalında Salih Aslan´ın, dana kategorisinde Evren Şara´nın, buzağı kategorisinde ise Mesut Yüce´nin hayvanları birinci gelirken, damızlık koyun ve kuzu kategorisinde Doğan Kurt´un, koç kategorisinde Engin Şen´in hayvanları birinci geldi. Keçi kategorisinde ise Recep Turan´ın, teke dalında ise Emre Ergün´ün hayvanları birinci geldi.
Dereceye giren hayvan sahiplerine yem ve besleyici katkı maddeleri verildi.
Festivalde konuşma yapan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin "Hayvancılığa katkı sağlamak amacı ile festival düzenliyoruz. Manyas´ta hayvancılığı geliştirmeyi arzu ediyoruz. Esas amacımız sütümüzü ve Manyas peynirini marka haline getirmektir. Eksikliklerimizi gidererek bunu gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı yapmayı amaçlıyoruz." dedi.
Balıkesir Veterinerler Odası Başkanı Mustafa Yetkin "Irkının tüm özelliklerini gösteren hayvanlarımız arasında seçim yapacağız. Burada peynircilik üretiminin yoğun olacağını biliyorum. Bu festivallerin buna vesile olacağına inanıyorum." Diye konuştu.
Manyas Süt Ürünleri Festivaline, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği Manyas Şubesi Başkanı Kudret Özden ile çok sayıda besici katıldı.
Haber : Sleyman Özaydın



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli