Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manyas´ta süt üreticileri eylem kararı aldı

Manyas´ta süt üreticileri eylem kararı aldı

Ulusal Süt Konseyi´nin geçtiğimiz ay belirlediği çiğ süt fiyatlarının üzerine alınan fiyat farklarını sanayicinin düşürme çabası süt üreticilerini ayaklandırdı.

Ulusal Süt Konseyi´nin geçtiğimiz ay belirlediği çiğ süt fiyatlarının üzerine alınan fiyat farklarını sanayicinin düşürme çabası süt üreticilerini ayaklandırdı. Hatırlanacağı üzere, Ulusal Süt Konseyi´nin Ocak ayı itibarıyla 3 ay süre ile belirlediği 2.80 TL´lik çiğ süt fiyatlarına Manyas Süt Üreticileri Birliği ile sanayici arasında yapılan anlaşmayla litre başına 25 kuruş, % 9 soğutma bedeli eklenerek fiyat 3.05 TL´ye yükseltilmişti.
Sanayici Ulusal Süt Konseyi´nin altında fiyat verdi
Sanayicinin üretici daha belirlenen fiyattan parasını alamadan, sanayici karşılıklı anlaşmayla belirlenen 3.05 liralık fiyatları çok bularak 2.80 liradan almak istemesi üzerine Manyas´taki süt üreticileri ayaklandı.
Süt sanayicileri, ürettikleri malı satamadığını ileri sürerek çiğ süt fiyatının litresini 2.80 TL´ye düşürmek istedi, Manyas Süt Üreticileri Birliği´nden görüşme talebinde bulundu.
Süt sanayicileri toplantıdan kaçtı
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Birlik Başkanı Fevzi Karakaş, süt üreticisi ve kooperatif yöneticilerini de davet ederek Belediye Kültür Salonu´nda bir toplantı düzenledi. Toplantı talebinde bulunmalarına rağmen süt sanayicilerinin toplantıya gelmemesi tepki çekti.
Sütümüzü 3.05 liranın altında satmayacağız
Süt sanayicileri tarafından önerilen 2.80 TL´lik çiğ süt fiyatının kabul edilebilmesinin mümkün olamayacağına dikkat çeken Birlik Başkanı Fevzi Karakaş ?Bu ülkede fiyatını belirleyemeyen bir tek süt üreticileri var, biz fiyatımızı belirleyemiyoruz. Üreticimiz 6-7 aydır içeriden gidiyor. Sütümüzün litresini 3.05 liranın altında vermeyeceğiz, gerekirse evlerimizde değerlendirip, dayanabildiğimiz sürece dayanacağız. Ama kesinlikle geri adım atmayacağız.? dedi.
Kabullenebilmemiz mümkün değil
Süt üreticilerinin, hayatın en zor ve meşakkatli işini yaptığını dile getiren Karakaş ?Çoluk, çocuk bu işin içindeyiz. 2.80 TL´lik fiyatla üreticinin eline 2.60 TL geçecektir. Biz zaten daha önce litresini 2.40 TL´den satıyorduk. Biz 2 yıldır bu fiyat artışını bekledik, sanayicinin geri adım atmasını kabullenebilmemiz mümkün değildir.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı