Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Manyas´ta Meşe Çalıştayı

Manyas´ta Meşe Çalıştayı

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde Manyas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda Meşe Çalıştayı düzenlendi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde Manyas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda Meşe Çalıştayı düzenlendi.
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü´nde 2017 yılında 35 adet İşletme Şefliğinin Amenajman Planları yenileme çalışmaları yapılacağından Bölge Müdürlüğü´nde ve Türkiye de bulunan meşe türlerinin tespiti ile ilgili uygulamalı seminer verildi.
Manyas Orman İşletme Şefi Eren Cesur´un ev sahipliğinde Bölge Müdürü Metin Kırcı´nın başkanlığında yapılan seminere, Marmara Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Başmühendisi Abbas Şahin, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürlüğü, Silvikültür Şube Müdürlüğü, Amenajman Rehberlik ve Denetim Başmühendisliği, Amenajman İhalelerini alan firmaların Başmühendisleri ve Mühendisleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, 2. Amenajman Başmühendisliği, 9. Amenajman Başmühendisliği katıldı.
Seminerin öğleye kadar ki oturumunda Abbas Şahin tarafından sunum şeklinde detaylı bilgiler anlatılıp, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Öğleden sonra ise daha önceden belirlenen tatbikat sahalarına gidilerek çeşitli meşe türlerinin üzerinde örnekler ile meşelerin tanınma özellikleri anlatıldı.
Meşe türlerinin gövde özellikleri, yaprakları, dal ve meyve özellikleri anlatılarak meşe türleri konusunda detaylı bilgiler aktarıldı.
Seminerin son bölümünde konuşan Bölge Müdürü Metin Kırcı, ?Burada edindiğimiz bilgilerin gelecek nesillere gelecek kuşaklara daha güzel ormanlar daha verimli ormanlar bırakılması adına faydalı olacağını düşünüyorum. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.? dedi. Haber : Süleyman Özaydın



Anahtar Kelimeler: Manyas Meşe Çalıştayı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli