Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Manyas´ta kurtuluş sevinci

Manyas´ta kurtuluş sevinci

Manyas ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıldönümü törenlerle kutlandı.

Manyas ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıldönümü törenlerle kutlandı.

14 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin "Tarihimiz de en az olanaklarla bütün dünyaya karşı kazanılan ve ardından her türlü yeniliği, devrimleri getiren Kurtuluş Savaşı gibi bir başarı görülmemiştir.? dedi.

?Geçmişte ülkemizi bölüp, parçalamak isteyen emperyalist güçlerle onların yerli işbirlikçileri bugünde insanlık dışı emellerini gerçekleştirmek için çalışmaktalar? diyerek konuşmasını sürdüren Barçin, ?Bunu önlemek için var güçleriyle mücadele eden güvenlik güçlerimizden birçok şehit vermekteyiz. Bu durumdan kurtulmak için birlik, beraberlik içinde bulunmaya ve Atatürk´ün ?Yurt´ta barış, Dünyada barış´ öğüdüne sıkı sıkı bağlı olmamız gerekiyor.? diyerek konuşmasına son verdi.

Belediye Başkanı Barçin´in konuşmasının ardından öğrenciler şiirlerini okudular. Sonrasında ise İlçe Jandarma Komutanlığına şükran ziyaretinde bulunuldu. Kutlama programı kapsamında Çarşı Camisinde şehitler için mevlit okutulduktan sonra aynı günün akşamı ise fener alayı düzenlendi.

Haber : Süleyman Özaydın



Anahtar Kelimeler: Manyas kurtuluş sevinci
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli