Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Manyas´ta Gürcülerin "Biz Bize" Etkinliği

Manyas´ta Gürcülerin

Manyas´ta bu yıl 8.´si gerçekleştirilen Çwen çwena (Biz bize) etkinliği, çevre illerdeki Gürcü asıllı vatandaşları bir araya getirdi.

Manyas´ta bu yıl 8.´si gerçekleştirilen Çwen çwena (Biz bize) etkinliği, çevre illerdeki Gürcü asıllı vatandaşları bir araya getirdi.
İlçenin kırsal Cumhuriyet Mahallesi´ndeki kullanılmayan okulun bahçesinde yapılan etkinliğe, mahallelilerle çevre illerdeki Gürcü asıllı vatandaşlar katıldı. Etkinliğin yapıldığı alanda pişirilen bişiler konuklara ikram edildi.
Cumhuriyet Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Salim Ülkü´nün açılış konuşmasıyla başlayan eğlenceler uzun süre devam etti.
Davetliler, yerel sanatçıların seslendirdiği ezgilerle halay çekti.
Ayırca yöresel el işleri ve yiyeceklerin satışa sunulduğu bir kermes düzenlendi.
Etkinliğe katılan Tanzer Gülümser, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaptığımız etkinliğimiz amacına ulaştı. Tanımadığımız kişilerle tanışıyoruz. Başka yerlerde yaşayan vatandaşlar birbiriyle kaynaşıyor." dedi.
Dernek Başkanı Salim Ülkü ise, "Bundan 8 yıl önce ülkemizin çeşitli yerlerine dağılan köyümüz kökenli insanları yılda bir günde olsa bir araya topluyoruz. Bunu yaparken kaybolan kültürlerimizi yeniden canlandırmayı amaçladık. Bunu önümüzdeki nesillere kadar sağlıklı bir şekilde yürüyeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli