Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Manyas´ta çipli yeni kimlik kartına 660 başvuru

Manyas´ta çipli yeni kimlik kartına 660 başvuru

Çipli yeni kimlik kartı için Manyas İlçesinde 650 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

2 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlayan yeni kimlik kartları için Manyas Nüfus Müdürlüğü´ne 650 vatandaşın yeni kimlik kartını alabilmek için başvuruda bulunduğunu öğrenildi.
Manyas Nüfus Müdür Vekili Ali Hoşça, vatandaşların çipli yeni kimlik kartlarına büyük ilgi gösterdiğini, 40 günlük bir zaman zarfında 660 vatandaşın başvurusunun alındığını, her gün ortalama 30-40 vatandaşın kimlik kartı başvurusunda bulunduğunu belirtti.
Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlamasının bulunmadığını hatırlatan Hoşça, vatandaşların ellerinde ki nüfus kağıtlarının, yeni kimlik kartları ile değiştirene kadar geçerli olduğunu ifade etti.
Bilindiği gibi; yeni kimlik kartı başvurusu için son altı ay içinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf ile Nüfus Müdürlüğü´ne başvuruluyor.
Burada kimlik bilgileri kontrol edilerek, fotoğraf taramasının ardından, her iki el için parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izleri alınıyor. Kimlik belgesi tutarı 16 lira ücret tahsil edilirken, kayıp nedeni ile düzenlenecek olan kimlik kartlarında ise bu rakam 32 liraya yükseliyor. Başvuru sonrası ise başvuru sahibine içinde PIN kodu bulunan kapalı bir zarf veriliyor. Yetkililer 15 yaşına kadar olanların başvurularının vasisi ile birlikte yapıldığını, çipli yeni kimlik kartının ise hazırlanıp, basıldıktan sonra PTT kargo aracılığı ile kişinin adresine teslim edildiği açıklandı.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false