Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Manyas´ta 2300 Meşe Palamudu fidanı toprakla buluştu

Manyas´ta 2300 Meşe Palamudu fidanı toprakla buluştu

Manyas´lı çevre gönüllüsü Bülent Kilercioğlu´nun meşe palamutlarını toplayarak bunları boş bulunan hazine arazilerine ekip, fidan olmasıyla ilgili sosyal paylaşım sitelerinden paylaşımlarını gören İstanbul Gedik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü ü

Manyas´lı çevre gönüllüsü Bülent Kilercioğlu´nun meşe palamutlarını toplayarak bunları boş bulunan hazine arazilerine ekip, fidan olmasıyla ilgili sosyal paylaşım sitelerinden paylaşımlarını gören İstanbul Gedik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü üyeleri Meşe Palamudu dikimi için Manyas´a geldi.
Geçtiğimiz Pazar günü Çevre gönüllüsü Bülent Kilercioğlu´nun öncülüğünde bir vakıf üniversitesinin de katılımıyla meşe palamutları toprakla buluşturuldu.
Uzun süreden beri meşe palamutlarını toplayıp, toprakla buluşturan Bülent Kilercioğlu´nun konu ile ilgili paylaşımlarını gören İstanbul Gedik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr Nilüfer Çelikkol, Kilercioğlu ile iletişime geçerek kulüpte ki öğrencileriyle birlikte meşe palamudu dikim etkinliğine katılmak istediklerini belirtti. Konuk öğrenciler üniversiteye ait iki araçla birlikte Pazar günü önce Kuş Cenneti´ne geldiler. Burada Kilercioğlu tarafından karşılanan öğrenciler daha sonra Belediye Başkanı Tancan Barçin´in konuğu olarak Aksakal mahallesinde bir restaurantta kahvaltı yapıp ardından meşe palamutlarının dikiminin yapılacağı bölgeye hareket ettiler.
Öğrenciler ile birlikte, çevre ilçelerden gelen çevre gönüllüleri Manyas Orman İşletme Şefi Eren Cesur gözetiminde Bülent Kilercioğlu´nun temin ettiği 2300 meşe palamudunu toprakla buluşturdular.
Manyas´ın kırsal Salur ile Çavuş Mahalleleri arasında ki 300 dekarlık bir alana öğrenciler ve çevre gönüllüleri tarafından Bülent Kilercioğlu tarafından daha önceden açılan çukurlara 5´er adet meşe palamudu bırakılarak üzerleri kapatıldı.
Manyas Orman İşletme Şefi Eren Cesur yaptığı konuşmada Dünya´nın küresel ısınma iklim değişikliği ve buna benzer felaketler ile çalkalandığını, Manyas´ta ormanlık arazilerin % 30 yani Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.
Nilüfer Çelikkol "Türkiye´nin ve Dünya´nın en büyük ihtiyaçlarından yeşil oksijen bugün bu etkinlikte öğrencilerimizle birlikte olmaktan mutluyuz." Dedi.
Öğrenci Kulübü Başkanı Mücahit Aydoslu "Kulübümüzün sosyal sorumluluk projeleri için Bülent beyle birlikte çalışmak istedik. Doğaya sağladığımız katkıyla beraber, gelecek yıllarda daha büyük projeler yapmak istiyoruz." diye konuştu.
Meşe palamudu dikimi sonrası Doç. Dr. Çelikkol tarafından Orman İşletme Şefi Eren Cesur ve çevre gönüllüsü Bülent Kilercioğlu´na günün anısına birer plaket verildi. (ManyasıSesi)



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli