Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Manyas´lı Gürcüler geleneksel şenliklerinde doyasıya eğlendiler

Manyas´lı Gürcüler geleneksel şenliklerinde doyasıya eğlendiler

Manyas´ta ikamet eden gürcüler bu yıl 6. kez gerçekleştirilen çven çvena (biz bize) şenliğinde bir araya geldiler.

Manyas´ta ikamet eden gürcüler bu yıl 6. kez gerçekleştirilen çven çvena (biz bize) şenliğinde bir araya geldiler.
Manyas´a 3 km. uzaklıkta bulunan ve mahalle halkının tümünün Kafkasya´dan göç eden gürcülerin oluşturduğu Cumhuriyet Mahallesinde bu yıl 6. kez düzenlenen çven çvena (Biz bize) ve bişi gününe çok sayıda vatandaş katıldı.
Gelenekselleşen ve Ramazan Bayramında düzenlenen şenlikte katılımcılara lokma (bişi) ikram edilirken, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlence devam etti.
Kafkas müziklerinin çalındığı ve oynandığı geceye Bandırma SASFAK ekibi ile amatör sanatçılar katıldı.
Şenlikte derneğe gelir sağlamak amacıyla yöresel tatlar ile elişleri de satışa sunuldu. Kafkasya´dan göç edenler tarafından oluşturulan mahallenin ilk adının Sultaniye olduğunu ve Cumhuriyet´in ilanı ile birlikte mahallenin de Cumhuriyet adını aldığını söyleyen mahallenin muhtarı Salim Çınar, mahallenin çok göç verdiğini ancak emekli olanların yeniden mahallelerine gelip yerleştiğini belirterek, "Mahallemiz doğası ve konumu ile vatandaşlarımızın ilgi odağı oluyor. Bir de hepimiz aynı ırktan olmamız nedeni ile bağlarımız çok kuvvetli ve geleneklerimize de çok bağlıyız." dedi.
Cumhuriyet Mahallesi Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salim Ülkü ise "Bu şenliği köyümüz de doğup, büyümüş, daha sonra çeşitli nedenler ile ülkemizin çeşitli yerlerine göç etmiş vatandaşlarımızı yılda bir kez de olsa bir araya getirip, tanıştırıp, birlikteliğimizi muhafaza etmek için planladık. Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz etkinliğimizde amaç şenlikten çok birbirimiz ile kaynaşmayı sağlamaktır." diye konuştu.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı