Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Manyas´lı Ebru Sanatçısı Dünya Ebru Günü´ne katılıyor

Manyas´lı Ebru Sanatçısı Dünya Ebru Günü´ne katılıyor

Manyaslı emekli öğretmen ve ebru sanatçısı Osman Şimşek, Dünya Ebru Gününe eser gönderdi.

Manyaslı emekli öğretmen ve ebru sanatçısı Osman Şimşek, Dünya Ebru Gününe eser gönderdi.
Ebru sanatçısı Şimşek, Çek Cumhuriyeti´nin Başkenti Prag şehrinde 21-27 Kasım tarihinde yapılacak olan 5.Dünya Ebru Gününe bir eseri ile katılacak.
Şimşek, eserlerini göndermeden önce Manyas Kapalı Spor Salonunda sergiledi. Ebru sanatçısı Osman Şimşek, Atilla Can´ın 5 yıl önce ilk defa organize ettiği Dünya Ebru Günü(nün yanı sıra Kültür Bakanlığı´nın da katkıları ile ebru sanatını somut olmayan kültür mirası olarak Dünya Kültür Mirasları listesine kaydettirdiğini söyledi.
Şimşek, "Benden 5. Dünya Ebru Günü için içlerinden bir tanesi seçilmek üzere 300 adet eser istediler. Sağlık sorunlarım nedeniyle katılamayacağım için eserlerimi gönderdim. Sergilenecek olan bir eserimin dışında diğer eserlerim, Dünya Ebru Gününe katılacak diğer ebru sanatçılarına hediye edilecek. Bir de alınan karar gereği Dünya Ebru Günü´nde sergilenecek tüm sanatçıların eserlerinin satışından elde edilecek gelir, uluslararası bir yardım kuruluşuna bağlanacak. Bu da bize ayrı bir onur ve mutluluk verecek" diye konuştu.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli