Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Manyasın gönüllü turizm-kültür elçisi

Manyasın gönüllü turizm-kültür elçisi

1992-2006 yılları arasında gazetecilik yapan Şevket Akay, bilgi ve birikimleri Manyasın tanıtımına harcıyor.

1992-2006 yılları arasında gazetecilik yapan Şevket Akay, bilgi ve birikimleri Manyas`ın tanıtımına harcıyor.
Manyas`ta ikamet eden 42 yaşındaki Şevket Aktay, görev yaptığı şehirleri televizyon kanallarında yayınlanan birçok gezi programlarında gönüllü olarak tanıtıyor. Bulunduğu şehrin tarihi ve turistik mekanları, yöresel lezzetleri, gelenek, görenekleri ve ilginç kişileri ve benzeri birçok konu hakkında ön araştırma yapan Şevket Aktay, daha sonra program yapımcıları ve yönetmenlerle irtibat kuruyor. Aktay`ın bölgeye davet ettiği televizyon kanalları da burada yaptıkları programlarla tanıtıma büyük katkı sağlıyor.
STV`deki  Maceracı`yı Manyas`a davet ettim
1992 yılında başladığı gazetecilik hayatını 2006 yılında noktaladığını belirten Şevket Aktay, görevinin yanında yaşadığı bölgeyi televizyon programlarında tanıtarak gönüllü bir kültür elçiliği yaptığını söyledi. Halen kendine ait `habermanyas.com` isimli internet sitesi bulunduğunu belirte Aktay, "Manyas`ı ve değerlerini Türkiye ve dünyaya tanıtmak için çaba gösteriyorum. 1992 yılında Çorum`da başladığım gazetecilik hayatıma Manisa`nın Soma, Salihli ve Turgutlu ilçeleriyle devam ettim. Daha sonra Edremit, Altınoluk ve son olarak Balıkesir`de görev yaptım. 2006 yılından beri eğitim alanında çalışıyorum. Geçtiğimiz yıl Mart ayında Samanyolu TV`de yayınlanan `Maceracı` isimli programı ilçemize davet ettim. Bu sayede ilçemizin tanıtımına katkıda bulundum" dedi.
Gönüllü program yapımcısı
Samanyolu televizyonunda yayınlanan tüm magazin, gezi ve bu tür programlarını büyük bir ilgiyle izlediğini belirten Şevket Aktay, "Salihli`de görev yaptığım yıllarda Kimse Yok Mu? programını hazırlayıp sunan İkbal Gürpınar`ı bir aile için davet ettim. O günden sonra gönüllü bir STV programcısı oldum. Her programa göre konular tespit ederek yönetmen arkadaşlarla irtibat kurup bölgeme davet ediyorum. Hazırlanan konuları çok beğendiklerini ifade eden yapımcılar, böylesi bir çalışmanın herkes tarafından yapılmadığını ve çok takdir ettiklerini söylediler. Böylece her gittiğim yöreye olaylara hep bu gözle bakmaya başladım. Her konudan hangi macera çıkar diye not ettim. Yaklaşık 50 konu olduğunda yine gündemde olan programları bölgeme davet ediyorum" diye konuştu.
"Davetsiz Misafir" i Manyas`a çağırdım
Samanyolu televizyonunda yayınlanan `Maceracı` isimli programı sunan Murat Yeni`yi Manyas`a davet ettiğini aktaran Aktay, sırada ise aynı kanalda yayınlanan ve Turgay Başaran`ın sunuculuğunu yaptığı `Davetsiz Misafir` isimli programın olduğunu vurguladı. Gönüllü tanıtım elçiliğini hayatının sonuna kadar sürdürmek istediğini bildiren Şevket Aktay, şöyle devam etti: "Bundan sonraki görev yapacağım yerde de ilk günden itibaren konu araştırması yapmaya devam edeceğim. Tüm gazeteci arkadaşlarımın bölgelerinin tanıtımı için bunu yapmalarını tavsiye ederim. Salihli`de ayrıca Manisa`nın Soma ilçesinde görev yaparken `Yola Düşenler` programının sunucusu Bekir Develi ve ekibini konuk ettik. Altınoluk`ta Ali Kemal Pehlivan ve `Lezzet Avcısı` programını hazırlayıp sunan İrfan Kargı`yı bölgemize davet ettik. Dolayısıyla bu alandaki birçok programları bölgemize davet etmiş olduk." Gönüllü tanıtım elçiliğini severek yaptığını hatırlatan Şevket Aktay, ödül beklemeden yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli