Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Manyas´ın kurtuluşu festival havasında kutlanacak

Manyas´ın kurtuluşu festival havasında kutlanacak

Manyas İlçesi´nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü 14 Eylül Perşembe günü kutlanacak.

Manyas İlçesi´nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü 14 Eylül Perşembe günü kutlanacak.
Manyas Belediye Başkanlığı´ndan basına yapılan açıklamaya göre kutlama programı şöyle: ?14 Eylül Perşembe günü saat 09.30´da Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin Atatürk Anıtına çelenk sunacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunacak.
Belediye Başkanı Tancan Barçin, günün anlam ve önemine binaen konuşmasını yapacak, saat 10.15´te Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı´na şükran ziyaretinde bulunulacak, akşam saat 20.oo´de ise Hükümet Caddesi polis lojmanları önünde bando eşliğinde başlayıp, Atatürk Anıtı önünde son bulacak fener alayı düzenlenecek. Saat 21.oo´de ise Atatürk Anıtı önünde ki alanda halk konseri yapılacak. Konsere sanatçı olarak ise Gülcan Altan, Fuat Saka ve Hüsnü Şenlendirici katılacak.
15 Eylül-Cuma günü ise geleneksel süt ürünleri festivali düzenlenecek. Festival, hayvan pazarında saat 11.oo´de Veteriner Oğuz Şenol´un ?Hayvan beslemede karlılık? konulu panel ile başlayacak, saat 12.oo´de bölge hayvancılığını teşvik etmek amacıyla damızlık hayvan yarışmaları yapılacak. Yarışma inek, dana, düve, buzağı, koç, koyun, kuzu, keçi dallarında gerçekleşecek. Yarışmada her dalda dereceye giren birincilere bir ton, ikincilere 700 kg, üçüncülere ise 400´er kilo yem hediye edilecek. Saat 13.oo´te katılımcılara aynı yerde yemek verilerek buradaki program sona ereceği açıklandı. Akşam saat 20.oo´de ise SASFAG Halk oyunları ekibinin Atatürk meydanında gösterisi ile yine aynı yerde saat 21.oo´de Ata Kent tiyatro topluluğunun ?Aydınlığın ustaları? oyunlarını sunduktan sonra festival havasındaki etkinlikler sona erecek.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli