Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Manyas Sulama Birliği kongreye gitti

Manyas Sulama Birliği kongreye gitti

Manyas Sulama Birliği Olağan Genel Kurulu Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Manyas Sulama Birliği Olağan Genel Kurulu Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
Kongrede konuşan Manyas Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman, geçen sezon Ergili ve Aksakal mahallelerinde yazlık ekim alanı dar olduğundan pompajla su verildiği için birliğin elektrik ücretlerinden 88 bin lira zarar ettiklerini söyleyip, önümüzde ki yıl bu mahalleler de sulanabilir tarım arazilerinin genişletilmesini istedi.
Geçen sezon Ergili ve Aksakal mahallelerinde 6000 dekar tarım arazilerinin pompaj ile sulanması karşılığı 320 bin lira elektrik parası ödediklerini açıklayan Kahraman, Manyas Barajı sağ sahil sulama projesine sahip çıkmak zorunda olduklarını ifade ederek, kendilerinin birliğin ayakta kalmasını istediklerini, çiftçinin de mağdur olmasını istemediklerini bildirdi.
Bu nedenle fiyatlarda da dengeyi sağlamaya çalıştıklarına vurgu yapan Kahraman, “2015 yılı için sulama bedelleri dereden sulamalar da çeltikte 15 TL, mısır, domates ve pancarda 10 TL, cazibe ile sulamada çeltik 45 TL, pancar, domates 25 TL, mısır 30 TL, pompa ile sulamada çeltik 90 TL, pancar, domates 50 TL, mısır 70 TL olarak belirlendi” dedi.
Daha sonra gündem maddelerine geçilerek, belirlenen ücretler kongre üyelerinin onayı alarak oy birliği ile kabul edildi. Tarımsal sulama ücretlerinin % 25`inin peşin, geri kalan paranın ise üç taksitte olmak üzere Temmuz, Eylül ve Kasım aylarının sonlarında ödenmesi kararı alındı.
Gizli oyla yapılan birlik yönetim kurulu seçimlerinde; yeni yönetim kurulu İlgin Çetinkaya, Erdem Biçer, Taner Işık ve Yusuf Aydoğan’dan oluştu.
Denetim kuruluna; Hayati Yavuz, Cem Eser ve Recep Kaymak seçildi. Sulama Birliğinde yönetim ve denetim kurulları iki yılda bir yenilenirken, Sulama Birliği Başkanlık seçimi ise 4 yılda bir yapılıyor.
Bilindiği gibi Manyas Sulama Birliği Başkanlığı Manyas eski Belediye Başkanı Hasan Kahraman tarafından yürütülüyor.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli