Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Manyas, Sağ Sahil Sulama projesinden memnun

Manyas, Sağ Sahil Sulama projesinden memnun

Manyas Sağ Sahil Sulama 2014 Çalışma Programı toplantıda ele alındı.

Manyas Sağ Sahil Sulama 2014 Çalışma Programı toplantıda ele alındı.
Marmara Bölgesinin en büyük sulama ve enerji üretim barajı olma özelliğine sahip olan Manyas Barajı 2014 yılı  sağ sahil sulama inşaatı ile toplulaştırma çalışma programı toplantısı yapıldı. 
Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Belediye ve Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman, Aksakal Belde Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, DSİ 25.Bölge Müdürü Erol Şenöz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Manyas İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, şube müdürleri ve bölge çiftçisi katıldı.
Toplantıda konuşan DSİ 25.Bölge Müdürü Şenöz, sağ sahil sulama projesi kapsamında 110 bin dekar alanın ihale edildiğini ve halen 11 bin dekar alanda DSİ çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Manyas Barajı sol sahil sulama inşaat ihalesine 2014 Mayıs ayında başlanacağını anlatan Şenöz, "DSİ olarak amacımız çalışmalarımızı biran önce tamamlayıp Manyas Barajında geri dönüşümü sağlamaktır. Sulama kanalları ile birlikte toplulaştırma çalışmalarımız da devam ediyor. Manyas`ta Hacıosman, Değirmenboğazı, Dura, Darıca, Işıklar, Hacıyakup, Dere ve Çavuş Köylerinde toplulaştırma çalışmaları tamamlanmış olup hak sahiplerine teslim edilmiştir. Bu köylerimize önümüzde ki yıl şebekeden su vereceğiz."dedi.
Toplulaştırma çalışmaları tamamlanan köy muhtarları ve çiftçiler, köprü ve yol yapılmadığından iki yıldır tarlalarına  giremediklerini biran önce bunun yapılmasını isterken, Şenöz, işin boyutunun çok büyük olduğuna dikkat çekip çiftçiyi sabırlı olmaya davet etti.
Bu arada Dura, Kızık ve Süleymanlı Köyleri çiftçileri Kocaçay`ın karşı tarafında bulunan tarlalarına gitmek için 25 km yol kat ettiklerini bu nedenle köprü yapılmasını istedi.
İstek üzerine Kocaçay`ın üzerine 10`ar kilometrelik aralıklarla köprü yapılması kararı alındı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false