Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Manyas kredi-kefalet Koop. 2012 yılı zararı 40 bin lira

Manyas kredi-kefalet Koop. 2012 yılı zararı 40 bin lira

Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin olağan mali kongresi Esnaf ve Sanatkarlar toplantı salonunda yapıldı.

Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin olağan mali kongresi Esnaf ve Sanatkarlar toplantı salonunda yapıldı.
Divan Başkanlığını Gönen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Yalama`nın yaptığı kongrede Ali Erkan başkanlığında ki yönetim ibra edildi.
Kooperatif Başkanı Ali Erkan yaptığı konuşmada esnaf ve sanatkarların son yıllarda piyasalarda oluşan talep daralmasından olumsuz etkilendiğini bir çok esnaf ve sanatkarın kara listeye girdiğini ve bu nedenle kredi desteklerinden faydalanamadıklarını açıkladı.
2008 yılından beri Halk Bankasının takibinde olan kooperatif ortaklarının yapılandırmaları ödemediğinden kooperatifin kredilerinin kapandığını söyleyen Ali Erkan "Banka takibinde olsa da geçtiğimiz yıl 31 ortağa 571.500 TL kredi kullandırılmıştır. 2012 yılında 282 ortağımız üyelik vasıflarını kaybetmeleri sonucu ortaklıktan çıkarılırken, 12 yeni esnafımızın katılımı ile şu an üye sayımız 299 olmuştur. 2012 yılı zararımız 40 bin lira olup takibimiz ise 830 bin liradır, takip oranımız % 120`dir." dedi.
Kongrede Kooperatif Karşılıklı Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Genel Risk Fonunun kapatılması oy birliği ile kabul edildi. 
Kongreye Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, AK Parti ilçe Başkanı Fikret Altun, siyasi parti ilçe başkanları, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Semih Keleş, çevre ilçe kooperatif başkanları ve ortaklar katıldılar. Kongre sonrası katılımcılara pilav ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı