Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manyas Kelle Peyniri tostla bütünleşti

Manyas Kelle Peyniri tostla bütünleşti

Manyas Kelle Peyniri’nden yapılan tost, Susurluk Tostu’na rakip oldu.

Manyas Kelle Peyniri’nden yapılan tost, Susurluk Tostu’na rakip oldu. 
Manyas İlçesi’nde şarküteri işletmeciliği yapan Ferhat Barçın, kelle peyniriyle yaptığı tost çeşidi ile Susurluk Tostu’na rakip olduğunu iddia etti. 
Ayak üstü lezzetlerin başında gelen Kelle Peyniri’nden yapılan tost Manyas'lı şarküteri sahibi Ferhat Barçın tarafından adeta lezzet şölenine dönüştü. 
Kendi ürettikleri coğrafi işaretli Manyas Kelle Peyniri’nden yapıp, sunduğu tosta aynı zamanda ülke içinden de talep yağıyor. 
Dedeleri merhum peynirci Mehmet Barçın tarafından kurulan tesisi işleten oğlu Murat ve torunu Ferhat Barçın, amaçlarının Manyas'ın tadı damaklarda kalan ünü yurt dışına taşmış coğrafi işaretli kelle peynirini tanıtmak ve bu tadı tostta kullanarak tüketicilere hizmet etmek olduğunu söyledi. 
Tostlarını yiyenlerin beğendiklerini ve istekte bulunduklarını söylerken, kendilerinin de peyniri, ekmeği hazırlayıp kargoyla gönderdiklerini belirtiyor. 
Ferhat Barçın, ilk önce şarküteri olarak açtıkları işyerinde Kelle Peyniri’nden tost yapmayı denediklerini ve çevre esnafın çok beğendiğini, hatta Manyas Kaymakamı Koray Çelik'in de tostu çok beğendiğini ve sık aralıklarla tost istediğini ve makamına götürdüklerini açıkladı. 
Barçın sözlerine şöyle devam etti: "Yaptığımız tostun üzerine serptiğimiz tostun kekiğini bile Manyas dağlarından kendimiz topluyoruz. Sucukları yine ilçemiz de üretilen sucuklardan kullanıyoruz. Susurluk Tostu coğrafi tescile sahip, ama biz de Susurluk Tostu’na rakibiz. Bir tosta 110 grama yakın peynir koyuyoruz. Maliyeti yüksek ama dediğim gibi amacımız kardan çok Manyas'ımızın coğrafi işaretli Kelle Peyniri’ni tanıtmak ve bu tadı tattırmak bundan tost yapıldığını göstermektir. Biz de yaptığımız tosta coğrafi işaret almayı düşünüyoruz. Yaşlı insanlarımızın siparişlerini evlerine götürüyoruz. Bize ülkemizin çeşitli yerlerinden tostumuzla ilgili gelen olumlu tepkiler bizi çok mutlu ediyor.” 
Haber Merkezi



Arif Kara
27.08.2022 07:00:14
Zaten Susurluk Tostu da, az tuzlu Mihalliç Peynirinden yapılıyor. Mantarlı işletmecinin yaptığı da Manyas'ta yapılan Susurluk Tostundan başka bir şey değil. Gemlik zeytininin Erdek'te ekilmesi gibi bir şey yani.

Anahtar Kelimeler: Manyas Kelle Peyniri tostla bütünleşti
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı