Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manyas Kelle Peyniri İstanbul Peynir Fuarı’nda tanıtılacak

Manyas Kelle Peyniri İstanbul Peynir Fuarı’nda tanıtılacak

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve 200 çeşidiyle dünyanın en zengin peynir kültürlerinden birine sahip olan Türkiye’nin peynir çeşitliliğinin tanıtılmasını hedefleyen 2. İstanbul Peynir Fuarı, 3-6 Mart 2022’de İstanbul’

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve 200 çeşidiyle dünyanın en zengin peynir kültürlerinden birine sahip olan Türkiye’nin peynir çeşitliliğinin tanıtılmasını hedefleyen 2. İstanbul Peynir Fuarı, 3-6 Mart 2022’de İstanbul’da Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 
Fuarda Manyas Belediyesi öncülüğünde ilçemizin coğrafi işaretli meşhur kelle peyniri de hem tüm Türkiye’ye hem de yurt dışı satış temsilcilerine tanıtılacak.  
Peynir sektörünün üretim ve satışlarının katlanarak artması ve dünyada hak ettiği yeri almasını amaçlayan organizasyonun ilki 2019 yılında yapılan 1. Ulusal Peynir Festivali oldu. 
200’ü aşkın katılımcı firmayla 50 binden fazla profesyonel ve genel ziyaretçinin katıldığı etkinlikte, ticaret borsaları, sanayi odaları ve kalkınma ajansları da yer almıştı. 
Manyas’ın coğrafi işaretli meşhur lezzeti ‘Manyas Kelle Peyniri’ Manyas Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul Peynir Fuarı’nda peynir severlerle bulaşarak tanıtımı yapılacak ve fuara gelen satın alımcıların beğenisine sunulacak. 
Bu etkinlikle ilçemiz ekonomisine katkıda bulunulması amaçlanıyor.  
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, 3 Mart Perşembe günü başlayacak ve 6 Mart Pazar gününe kadar devam edecek olan fuarda açılacak standa herkesi beklediğini belirtti.                Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı