Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Manyas Gölünde facia

Manyas Gölünde facia

Manyasa bağlı Çataltepe Köyünde ikamet eden Selahattin Sezer (49) isimli çiftçi, Kayaca Köyünde bulunan buğday tarlasına tarım ilacı atmak için traktörüyle birlikte traktörün arkasına takılı olan ilaç püskürtme aparatına su doldurmak için Kocaçay...

Manyas`a bağlı Çataltepe Köyünde ikamet eden Selahattin Sezer (49) isimli çiftçi, Kayaca Köyünde bulunan buğday tarlasına tarım ilacı atmak için traktörüyle birlikte traktörün arkasına takılı olan ilaç püskürtme aparatına su doldurmak için Kocaçay`a gitti.
Olay yerinin yakınında bulunan kum ocağı çalışanları Selahattin Sezer`in, Kocaçay`ın Kocakum mevkiinde traktörü ile  geri viteste çaya doğru ilerlerken, o sırada cep telefonu ile konuştuğu ve bir anda traktörün sürücüsü ile birlikte çaya girdiğine tanık oldu.
Kendini bir anda gölün sularında bulan çiftçi Selahattin Sezer çırpınmaya başladı. Yakınındaki kum ocağında çalışan işçiler tarafından kurtarılmaya çalışılan Selahattin Sezer`in yüzme bilmediğini ve kendilerini de göl sularının dibine bastırmak sureti ile zora soktuklarını bu nedenle kendilerinin de boğulma tehlikesi yaşamaları üzerine Selahattin Sezer`i bırakmak zorunda kaldıkları öğrenildi. 
Kum ocağı çalışanları kurtarma çalışmalarında başarısız kalınca durumu yetkililere haber verdi. Daha sonra Balıkesir Valiliği İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğünden gelen su altı arama kurtarma ekipleri göl sularında kaybolan Sezer`e hala ulaşılamazken, aramalara yarın sabah yeniden devam edecekleri belirtildi.
Traktör kum ocağında bulunan iş makinası aracılığı ile Kocaçay`dan çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmalarını Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman`da takip ederken, Manyas Barajının kapakları kapatılarak Kocaçay`a su akışının durdurulduğu bildirildi.
Süleyman Özaydın


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu