Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Manyas çiftçisine Koç dağıtılıyor

Manyas çiftçisine Koç dağıtılıyor

Manyas İlçesinde, küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için Koç dağıtımı yapıldı. Balıkesir İl Özel İdaresi ve Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü ortaklığı ile Manyasta 31 sürü sahibine birer adet Koç verildi.

Manyas İlçesinde, küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için "Koç" dağıtımı yapıldı.
Balıkesir İl Özel İdaresi ve Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü ortaklığı ile Manyas`ta 31 sürü sahibine birer adet "Koç" verildi. 
Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, projenin amacının genetik kabiliyeti yüksek  sürülerin oluşturulması, işletme başına düşen üretim ve gelir artışının sağlanması ve üretici taleplerinin karşılanması olduğunu  söyledi.
Alanlı, Manyas ilçesinde bu projenin geçen yıl başladığını, 68 bin liraya mal olan proje ile 59 adet  koçun hak sahiplerine verildiğini şimdi ise 3. kısım koçların dağıtımının yapıldığını 30 bin lira tutarında ki bu projenin 18 bin lirasının İl Özel İdaresi, geri kalan kısmının ise 31 hak sahibi üretici tarafından ödeneceğini açıkladı. 
Manyas Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, mevcut değerlerin çok iyi korunması gerektiğini elimizdeki zenginliklere iyi sahip olunmasını istedi.
Düzenlene törene, Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Altun, Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Tekin Bayram, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ile hak sahibi vatandaşlar katıldı.
Merinos koçlar kulak küpelerine göre çekilen kura sonrası dağıtıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı