Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Manyas Belediyesinde Kasım ayı meclisi

Manyas Belediyesinde Kasım ayı meclisi

Manyas Belediye Meclisinin Kasım 2014 ayı toplantısı Belediye Başkanı Tancan Barçin'in başkanlığında yapıldı.

Manyas Belediye Meclisinin Kasım 2014 ayı toplantısı Belediye Başkanı Tancan Barçin’in başkanlığında yapıldı.
AK Parti gurubunda Sadettin Kalpakçı’nın ilçe dışında olduğu için mazeret bildirerek katılamadığı 14 meclis üyesinin hazır bulunduğu toplantıda, özel sektöre ait bir firmanın ilçenin kurbağalık mevkiinde yapmayı düşündüğü et entegre tesisi için belediyeye ait 42 dekar araziyi satın almak için verdiği dilekçe meclise sunuldu.
Barçin, bu araziyi değerinde bir fiyatla satarak yapmak istedikleri kapalı Pazar yerinin inşaatında kullanmak istediklerini anlattı.
Görüşmeler sonrası arsanın fiyatının belirlenmesi için Serdar Erçel, Mahmut Karakış ve Erdoğan Küçükaslan’dan oluşan bir komisyon kuruldu.
Daha sonra belediye alacakları için yapılandırmaya gidilmesi kararı görüşüldü. AK Partili İsmail Okta, yapılandırmaya gidilirken faizlerin dondurulmasını veya mevcut borçların faizlerinin büyük oranda silinerek vade süresinin kısa tutulmasını istedi.
Diğer meclis üyeleri ve Başkan Tancan Barçin böyle bir yasal hakları olmadığını belirterek konu hakkında görüş soracaklarını bu konuda ki nihai kararın Aralık ayı meclis toplantısında karara bağlanması kararlaştırıldı.
Gündemde yer alan bir başka konu ise halen 400 başıboş hayvanın yaşadığı barınağın yerinin değiştirilmesi yeni bir alana barınak yapılmasıydı.
Barınak yeri ve yem ihtiyaçlarının karşılanması için İsmail Okta, Sevcan Öztop ve Gökhan Bahçıvanoğlu’dan oluşan bir komisyon kuruldu.
Diğer bir konu ise Kızıksaspor lokalinin aylık kirasının kulüpten gelen talep doğrultusunda aylık kirasının yeni sözleşme ile aylık 50 liraya düşürülmesine oy birliği ile karar verildi. Belediye Başkanı Tancan Barçin Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli