Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Manyas-Şevketiye´de Hayır ve Hıdrellez etkinliği

Manyas-Şevketiye´de Hayır ve Hıdrellez etkinliği

Manyas, Şevketiye Mahal-lesinde ilki geçtiğimiz yıl yapılan köy hayrı ve hıdrellezin ikincisi geçtiğimiz Pazar günü yapıldı.

Mahalle camisinde ilçemiz ve konuk din görevlileri tarafından Kur´an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okunmasından sonra İmam-Hatip Lisesi öğretmeni Mehmet Ali Aktaş tarafından vaaz verildi.
Yapılan duaların ardından konuklara ve mahalle halkına hıdrellez etkinliğinin yapılacağı eski jandarma karakol bahçesinde yemek ikram edildi.
Öğleden sonra ise hıdrellez kutlamaları yapıldı. Kutlamalar Şevketiye İlkokulu 4/A ve B şubeleri öğrencilerinden oluşan folklor ekibi gösteri sundu. Çocuklar ve gençlerin çuval yarışı sonrası ile su taşıma yarışması çocuklar ve gençler kategorisinde yapıldı.
Şevketiye İlkokulu öğrencilerinin aşuk ile maşuk oyunu, elma, simit yeme ile halat çekme yarışmaları ilginç görüntülere sahne oldu. Yarışmalar sonrası kazananlara ödülleri konuklar tarafından verildi. Etkinlikler kapsamında Şevketiye İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından alanda bir stant kurularak kermes düzenlendi.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı