Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Manyas İmam Hatip Lisesinden Aşure Hayrı

Manyas İmam Hatip Lisesinden Aşure Hayrı

Manyas İmam Hatip Lisesi aşure günü dolayısı ile hazırladıkları aşureyi Atatürk Meydanı önünde kurdukları stantta vatandaşlara ikram ettiler.

Manyas İmam Hatip Lisesi aşure günü dolayısı ile hazırladıkları aşureyi Atatürk Meydanı önünde kurdukları stantta vatandaşlara ikram ettiler. Manyas İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Akçura ile öğrenciler stantlarına ziyarete gelen vatandaşlara aşure gününün önemini belirten bilgilendirmelerinin ardından kaseler içerisinde ki aşureleri ikram ettiler.
İmam Hatip Lisesi (İHL) Müdürü Yusuf Akçura "Yeni Hicri yıl başladı ve ilk ay Muharrem ayı, bu yasaklı aylardan birisi, Muharrem ayının İslam dinin de ayrı bir önemi vardır. Ramazan ayı orucundan sonra en makbul oruç Muharrem ayında tutulan oruçtur. Bilindiği gibi Muharrem ayının onuncu günü aşure günü olarak kabul edilmiştir. Biz de okul olarak bugün okulumuz yemekha nesinde hazırladığımız aşureyi stant kurarak vatandaşlarımıza ikram etmenin mutluluğunu birlikte yaşa dık." dedi. Aşure hayrına İlçe Vaizi Burhan Oral´da katılarak destek verdi.

Haber : Süleyman Özaydın



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu