Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Manyas çiftçisinin su sorununa kökten çözüm

Manyas çiftçisinin  su sorununa kökten çözüm

Manyas Ovası Sol Sahil Sulaması´nın sözleşmesi imzalandı.

Proje hizmete girdiğinde, 105 bin 710 dekar münbit toprak modern sistemle sulanacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve bölge çiftçisinin uzun zamandır beklediği Manyas Ovası Sol Sahil Sulaması´nın sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında 105 bin 710 dekar münbit toprak modern sistemle sulanacak.
Eroğlu: ?Balıkesir İçin Önemli Bir Projeyi Daha Hayata Geçiriyoruz?
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir için önemli bir projeyi daha hayata geçireceklerini kaydederek ?Bakanlığıma bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve bizim de hizmete aldığımız baraj ve sulama tesisleri ile münbit topraklarımızı modern sulama sistemlerine kavuşturuyoruz, topraklarımıza bereket katıyoruz. Ayrıca, yöre halkının refahına katkıda bulanan tesislerle ürün çeşitliliğini artırıyoruz böylece çiftçilerimizin de yüzünü güldürüyoruz. İnşallah Manyas Ovası Sol Sahil Sulaması tamamlandığında da aynı neticeleri alacağız.? dedi.
Eroğlu: ?105 bin 710 dekar zirai arazi suya kavuşacak?
DSİ tarafından inşa edilecek Manyas Ovası Sol Sahil Sulaması hizmete alındığında 105 bin 710 dekar zirai arazi modern sistemlerle sulanacak. Proje kapsamında 100 bin dekarın üzerinde olan zirai arazilerinin sulanması için gerekli olan her türlü sulama tesisi yer alıyor. Sulama inşaatının tamamlanmasını müteakip yüklenici tarafından 24 ay süresince bütün sulama tesisleri işletilecek, bakım ve onarımı yapılacak.
Manyas Gölü´nün zirai sulamadan etkilenmemesi maksadıyla muhtelif kapasitelerde drenaj kanalları tesis edildi. 2 adet 20m3/sn drenaj terfi istasyonu ile tarımsal sulamadan dönen sular göl sahasına girmeden Manyas Sağ Sahil drenaj kanalları ile Karadere´ye mansaplanacak. Ayrıca proje kapsamında toplulaştırma çalışmaları da yer alıyor.
Hizmete alındığında 100 bin dekarın üzerinde ki zirai araziye modern sulama sistemi ile sulama suyu sağlayacak olan proje ile milli ekonomiye 61 milyon 840 bin liralık büyük bir katkı sağlanacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli