Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Manyas Çarşı Camii ibadete açıldı

Manyas Çarşı Camii ibadete açıldı

Manyas İlçesinde mevcut caminin yetersiz kalmasından dolayı 1,5 yıl önce aynı yere inşaatına başlanan Manyas Çarşı Camisi bitirilerek ibadete açıldı.

Manyas İlçesinde mevcut caminin yetersiz kalmasından dolayı 1,5 yıl önce aynı yere inşaatına başlanan Manyas Çarşı Camisi bitirilerek ibadete açıldı.
Aynı anda 2000 kişinin namaz kılabileceği Çarşı Camisi´nin açılışına 21 yıl önce Manyas Kaymakamı olarak görev yapan halen Manisa Valisi olan Erdoğan Bektaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Niğde-Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer, İl Gençlik ve Spor Müdürü İlhan Aslan ile binlerce kişi katıldı.
Cami açılışı öncesinde Manyas´lı din görevlileri tarafından Kur´an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu.
Balıkesir İl Müftü Vekili Mehmet Nurlu, camilerin toprağı vatan yapan mühürler olduğunu ve birer sosyalleşme, diriliş mekanı yapılması gerektiğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur "İstanbul´un fethinin yıldönümü bugün İstanbul´da farklı bir şekilde kutlanacak biz de bugün Manyas´ta ki camiyi açıyoruz. Camimize her türlü yardımı yaptık, camiler yatıp kalkma yeri değil, istişare yeri olması lazım. Türkiye nasıl büyüyorsa Balıkesir´imiz de, Manyas´ımız da büyüyor" dedi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise "1995 yılında Manyas Kaymakamıydım, güzel bir vesileyi paylaşıyoruz. Biz burada sonucu görüyoruz, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah iyiliklerini, emeklerini kabul etsin. Manyas bereketli bir yer, burada görev yaptığımız zaman yaptığımız
yapamadığımız oldu. İlçe tarımı, turizmi ile adından söz ettiren bir ilçe olma özelliğini taşıyor? dedi.
Konuşmalar sonrası caminin yapımına katkı sağlayanlara plaketleri verilirken, öğle namazı sonrası tüm konuklara Maltepe parkında yemek verildi.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı