Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Manyas Belediye Meclisi toplandı

Manyas Belediye Meclisi toplandı

Manyas Belediye Meclisinin Mart 2016 ayı toplantısı yapıldı.

Manyas Belediye Meclisinin Mart 2016 ayı toplantısı yapıldı.
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin´ın başkanlığında düzenlenen meclis toplantısında gündem gereği ilk olarak ilçe merkezinde cadde ve sokaklarda yapılması düşünülen kamulaştırma maddeleri görüşüldü.
Daha sonra daha önce iki kez ihaleye çıkarılan ancak alıcı bulamayan belediyeye ait John Deere traktörün üçüncü ve son kez 18.000+KDV ile ihale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra gündem dışı olarak AK Parti´li meclis üyeleri yapılması gündemde olan kapalı pazar yeri ile ilgili olarak söz aldılar.
Meclis üyesi İsmail Okta, Pazar yeri için ayrılan panayır çayırının ilçe esnafının ölümü demek olduğunu bunun yeniden değerlendirilmesini, mevcut pazar yerinin genişletilerek yerinde kurulmasını istedi.
AK Partili üyelerin desteklediği bu öneri üzerine Belediye Başkanı AK Partili üyelerden bu konuda yer bulmalarını, kendilerinin yine belediyeye ait harman yerine tarımsal alan olduğu gerekçesi ile DSİ tarafından pazar yeri kurulması konusunda onay verilmediğini açıklayarak, iktidar partisi olduklarını, DSİ´den bu konunun çözümü noktasında hep beraber hareket edilmesini istedi.
Bu arada Belediye Başkanı Barçin´in önceki dönemler de kırsal mahallelerin sokaklarının yapılmadığını, Bigadiç ilçesinden bir örnek vermesi üzerine ve Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediyelerinden yaptığı % 40´lık kesintinin kendilerini zora soktuğunu söyledi.
AK Parti BB Meclis Üyesi Serdar Erçel ?Başkan siz seçimden önce büyükşehir yasasını okumadınız mı? Buna rağmen vaatler verdiniz. Şimdi kesintilerin arkasına sığınmayın.? dedi.
Konuşmaların sonunda kapalı pazar yerinin imar komisyonu tarafından incelenmesi kararlaştırıldı. Serdar Erçel, Büyükşehir Belediyesi tarafından sivrisinek ilaçlaması yapılabilmesi için Manyas´a iki araç tahsis edildiğini dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli