Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Manyas Belediye Meclisi toplandı

Manyas Belediye Meclisi toplandı

Manyas Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı eçtiğimiz hafta Salı günü iki eksik üye ile gerçekleştirildi.

Manyas Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı eçtiğimiz hafta Salı günü iki eksik üye ile gerçekleştirildi.
Belediye Meclisinin gündeminin ana maddesini ilçede ki çöplüğün Büyükşehir Belediyesi katı atık fabrikasına taşınabilmesi için bir TIR ile yine mahalle yollarının yapımı ve diğer hizmetler de kullanılmak üzere ikinci el bir greyder satın alınması konusu oluşturdu.
Başkan Tancan Barçin başkanlığında toplanan Belediye Meclis toplantısında konuşan Barçin, Atatürk Mahallesinde çevreyi tehdit eden ve bu mahalle halkına zehir solutan ilçe çöplüğünün taşınabilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile yapılan mutabakat sonrası bu konuda anlaştıklarını açıkladı.
Günlük çöp miktarını 25-26 ton civarında olduğunu üyelere anlatan Barçin, ?Bunu bir kere de taşıyacak bir aracımız yok, mevcut araçlarımız ile bu işi yapsak en az günde iki kez gitmesi gerekir bu da bize akaryakıt yönünden pahalıya mal olur. Bu nedenle bir tane araç almamız gerekiyor.? dedi.
İş yapacak bir greyderin 150-200 bin lira olduğuna dikkat çeken Barçin, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Serdar Erçel´den vatandaşın tarlalarına giremediğini bu konuda Büyükşehir´den tarla yollarının düzenlenebilmesi için greyder temininde yardımcı olmasını istedi. Belediye çöpleri taşınması için bir TIR ve mahalle yolları ile diğer hizmetlerde kullanılmak üzere alınacak olan greyder için kredi çekilme talebini mecliste oylamaya sundu. Belediye Meclisi 500 bin liraya kadar kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Tancan Barçin´e yetki verdi. Belediye Başkanı Barçin, yapacağı incelemeler de en uygun şartlarda kredi veren İller Bankası, Devlet veya özel bankalardan biri ile kredi için anlaşma yapacak. Bu arada Belediye Meclisi toplantısına ilçe Kaymakamı Mehmet Erdem´de gelerek meclis üyeleri ile vedalaştı.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı