Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manyas Belediye Başkanı Barçın: ?Şirinçavuş´ta asla termik santral istemiyoruz?

Manyas Belediye Başkanı  Barçın: ?Şirinçavuş´ta asla termik santral istemiyoruz?

Şirinçavuş´ta yapılmak istenen termik santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) toplantısına katılan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın...

Şirinçavuş´ta yapılmak istenen termik santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) toplantısına katılan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, burada yaptığı konuşmasında, ?Çocuklarımız, insanlarımız, çevremiz için termik santrali asla istemiyoruz? dedi.
Barçın, bölgemizin, Türkiye´nin en güzel yörelerinden biri olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Bölgemiz, toprağı, suyu, ormanları, denizi ve termalleriyle bir incidir. İklimlerin geçiş bölgesi olması nedeniyle de, her çeşit sebze, meyve, tahıl ve özellikle dünyanın en iyi sofralık zeytini yetişmektedir. Sadece ulaşımın kolay olması nedeniyle bölgemize kurulmak istenen termik santral, tüm bu güzellikleri yok edecektir. Santralin çıkaracağı gazlar, atmosferde etkileşip, asit olarak yağmur ve karla bölgemize yağacak, böylece ormanlarımız ve tarım ürünleri, yaprakları ile aldıkları asit nedeniyle yok olarak kuruyacaktır. Yine küllerinde oluşan uranyum ve radon gazları, çevreye sürekli radyoaktivite yayacaktır. Tüm bu olumsuzluklar, karada ve denizde yaşayan canlıları olumsuz etkileyecek, dünyaca tanınan Kuşcenneti´nin yok olmasına, insanlarımızın ise başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yakalanmasına yol açacaktır. Bu nedenle, bölgemize zehir saçan santral yerine, güneş, rüzgar, denizlerdeki akıntı gibi değişik, alternatif enerji kaynaklarının kurulmasını istiyoruz. Çocuklarımız, insanlarımız, çevremiz için termik santral asla istemiyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı